Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Productcategorieën toevoegen

Help je klanten snel te vinden wat ze nodig hebben in je winkel door productcategorieën en subcategorieën te maken. Gebruik het potloodpictogram om bestaande categorieën te wijzigen en te bewerken, en het prullenbakpictogram om categorieën te verwijderen die je niet langer nodig hebt.

Je moet een Website Builder e -commerce abonnement hebben ( vergelijk pakketten en prijzen ) of een Premium Webwinkel hebben.

 1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
 2. Schuif omlaag naar Website Builder en selecteer Beheren naast je website of webwinkel.
 3. Open Categorieën
  • Ga vanuit je Website Builder -dashboard naar Winkel en selecteer Categorieën .
  • Ga vanuit het Premium Dashboard van je Webwinkel naar Producten en selecteer Categorieën .
 4. Selecteer op de pagina Categorieën Categorie toevoegen of toevoegen .
 5. Voer een categorienaam en beschrijving (of SEO -beschrijving ) in. Je hebt ook de mogelijkheid om de categorielink te bewerken. Je categorielink biedt een directe URL naar producten in deze categorie en moet nauw aansluiten bij je categorienaam.
 6. Opmerking: hoewel dit niet verplicht is, kunnen klanten je helpen om trefwoorden toe te voegen in de velden voor naam en beschrijving.

 7. Als je klaar bent, selecteer je Opslaan om het venster te sluiten. De categorie wordt toegevoegd aan de pagina Categorieën.
 8. Je kunt de categorieën opnieuw indelen door met klikken en slepen de volgorde te wijzigen.
  Categorieën verplaatsen
 9. Klik en sleep een categorie onder of boven een andere om er een subcategorie van te maken. Hoofdcategorieën kunnen twee niveaus van subcategorieën hebben. Dus "Kleding > Overhemden > Dames" zou werken, maar "Kleding > Overhemden > Dames > Blouses" niet.
  Maak subcategorieën
 10. Als je eenmaal een categorie hebt gemaakt, vergeet dan niet om een product te maken of bestaande producten te bewerken .
 11. Publiceer je website om je wijzigingen door te voeren.

Tips en best practices

 • Gebruik het potloodpictogram om bestaande categorieën te wijzigen en te bewerken, en het prullenbakpictogram om categorieën te verwijderen die je niet langer nodig hebt.
 • Als je wilt zien hoe je site eruitziet voor klanten, selecteer je Website in het dashboard voor Website Builder of Winkel bekijken in Webwinkel Premium.
 • InstantPage -gebruikers kunnen niet meer dan drie categorieën maken.

Verwante stappen

Meer informatie