Productcategorieën toevoegen

Help je klanten om snel de gewenste producten te vinden in je winkel door productcategorieën te maken. Je hebt hiervoor een Ecommerce-abonnement nodig.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account en open je product. (Hulp nodig bij het openen van je product?)
  2. Klik op het menu met de drie balkjes in de linkerbovenhoek van je scherm. Klik vervolgens op Webwinkel.
  3. Opmerking: als je je site al hebt gepubliceerd, moet je op Site bewerken klikken op je Startpagina/Dashboard om naar de bewerkingsmodus te navigeren en klik je vervolgens op het menu met de drie balkjes.

4. Klik op het tabblad Producten op Categorieën.
    Klik op Categorieën.
  5. Klik op de pagina Categorieën op Categorie toevoegen.

Opmerking: InstantPage-gebruikers kunnen niet meer dan drie productcategorieën maken.

6. Voer een categorienaam in en een optionele titel en beschrijving.

Opmerking: als je trefwoorden in de velden Titel en Beschrijving invult, kunnen klanten je beter vinden als ze via zoekmachines zoals Google zoeken. De trefwoorden zijn echter niet verplicht.

7. Als je de wijzigingen openbaar wilt maken, klik je op Opslaan om het venster te sluiten. De categorie wordt toegevoegd aan de pagina Categorieën. (Klik op Winkel weergeven als je wilt zien hoe deze bij klanten wordt weergegeven.)

Opmerking: nadat je categorieën hebt gemaakt, kun je deze eenvoudig wijzigen of verwijderen wanneer dat nodig is. Je kunt je categorieën ook opnieuw indelen en van een categorie een subcategorie maken.

8. Je kunt de categorieën opnieuw indelen door met klikken en slepen de volgorde te wijzigen.
    Categorieën verplaatsen
  9. Klik op een categorie en sleep deze onder een andere om er een subcategorie van te maken.
    Subcategorieën maken
  10. Als je eenmaal een categorie hebt gemaakt, wijs je minstens één product toe omdat anders de categorie niet wordt weergegeven. Je kunt dit doen wanneer je een product maakt of door bestaande producten te bewerken.