Problemen met WordPress oplossen

Opmerking: Als je je niet zelf met je website wilt bezighouden, kan ons WordPress Premium support-team dat voor je doen.

WordPress, dat eerst een platform voor blogs was, is inmiddels een van de populairste toepassingen voor het maken van sites en wordt bij ongeveer 40% van alle sites op internet gebruikt. Hier is een lijst van veelvoorkomende fouten die impact kunnen hebben op een WordPress-site samen met hoe u deze oplost.

Opmerking: Dit artikel gaat alleen over fouten in WordPress die vaak voorkomen. Als je site een fout weergeeft die niet hieronder wordt vermeld:
Selecteer om naar een sectie te gaan
Fout bij het opzetten van een databaseverbindingInterne serverfout (fout 500)
De site ondervindt een kritieke foutDe site geeft een witte pagina weer
Tijdelijk niet beschikbaar vanwege gepland onderhoud404-fouten op berichten of pagina's
Fout met gemengde content

Fout bij het opzetten van een databaseverbinding

WordPress gebruikt een database om belangrijke gegevens op te slaan over bijvoorbeeld de gebruikers, berichten, pagina's en opmerkingen. Als je site niet met de database kan communiceren, zie je de melding Fout bij het opzetten van een databaseverbinding in plaats van de content van de site.

Dit probleem treedt op nadat je de WordPress-site hebt verplaatst of om enige reden de locatie, de gebruikersnaam of het wachtwoord van de WordPress-database hebt gewijzigd. Zo moet je deze fout oplossen en kun je je site weer online krijgen door de databaseverbindingsreeksen bij te werken.
(Terug naar top)

Interne serverfout (fout 500)

Een ander probleem met impact op je WordPress-site is een interne serverfout (ISE), die ook wel fout 500 wordt genoemd. Dit is een algemene serverfout die aangeeft dat de server de site niet kan laden.

Omdat geen specifieke informatie wordt getoond, moet je meerdere oplossingen proberen. Dat kan tijdrovend zijn. Volg deze tips om het probleem op te lossen.
(Terug naar top)

De site ondervindt een kritieke fout

Als je een melding ziet dat de site een kritieke fout ondervindt, is er mogelijk sprake van incompatibele plug-ins, thema's of een WordPress-versie waardoor de site niet juist kan worden geladen. Zie je een kritieke fout op je site, dan volg je de stappen in dit artikel om deze op te lossen.
(Terug naar boven)

De site geeft een witte pagina weer

De fout met een wit scherm kan tot frustratie leiden omdat je alleen een wit scherm ziet als je de site bezoekt. Er zijn geen foutmeldingen met meer informatie. Het probleem wordt meestal veroorzaakt door een defecte plug-in of thema, of door een conflict hiertussen. Je moet de aandacht dan ook richten op wat de fout heeft veroorzaakt zodat je de defecte plug-in of het thema kan uitschakelen of herstellen.
(Terug naar top)

Tijdelijk niet beschikbaar vanwege gepland onderhoud

Als je de melding Tijdelijk niet beschikbaar vanwege gepland onderhoud ziet op je site gedurende een langere periode nadat je updates hebt uitgevoerd op je WordPress-site, volg je de stappen uit dit artikel om het bestand te verwijderen dat het probleem veroorzaakt.
(Terug naar top)

404-fouten op berichten of pagina's

Opmerking: De volgende oplossing is alleen voor 404-fouten die op de hele site voorkomen. Als je de fout alleen ziet op bepaalde pagina's, wordt die mogelijk veroorzaakt door een tikfout in de permalink of als de pagina intussen is verwijderd.

Geeft je site de homepagina juist weer, maar zie je de 404-fout als je alle andere berichten of pagina's op je site bezoekt, dan betekent dit meestal dat het .htaccess-bestand ontbreekt. Je moet de permalinks opnieuw opslaan om het .htaccess-bestand opnieuw te genereren.
(Terug naar top)

Fout met gemengde content

Heb je onlangs een SSL op je site geïnstalleerd en worden bepaalde afbeeldingen niet juist geladen? Kijk dan of er sprake is van een fout met gemengde content op je site. Deze fouten worden meestal veroorzaakt door items die http:// in plaats van https:// in de URL hebben.

Selecteer het tabblad met de naam van de browser die je gebruikt en ontdek hoe je de site inspecteert met de ontwikkelaarstools in die browser, waarmee het probleem wordt geverifieerd. Je zoekt naar waarschuwingen over problemen met gemengde content in het consolelogboek.

Voor fouten in Google Chrome bezoek je je site in Google Chrome, houd je de muisaanwijzer op een plek op de pagina (of klik je met de rechtermuisknop) en selecteer je Inspecteren. In het bovenste menu selecteer je Console en zoek je naar rode waarschuwingen over de fout met gemengde content.

Je kunt een plug-in gebruiken of het bestand .htaccess/web.config bewerken om het probleem op te lossen. Daarna bezoek je de site in de modus voor privébrowsen om te zien of de afbeeldingen juist worden geladen.

Als je de ontwikkelaarstools in Firefox wilt gebruiken, bezoek je je site in Firefox, houd je de muisaanwijzer op een plek op de pagina (of klik je met de rechtermuisknop) en selecteer je Inspecteren. In het bovenste menu selecteer je Console en zoek je naar rode waarschuwingen over de fout met gemengde content.

Je kunt een plug-in gebruiken of het bestand .htaccess/web.config bewerken om het probleem op te lossen. Daarna bezoek je de site in de modus voor privébrowsen om te zien of de afbeeldingen juist worden geladen.

In Safari moet je eerst de ontwikkelaarstools inschakelen. Bezoek je site in Safari en selecteer in het bovenste menu van je browser Ontwikkelen. Selecteer vervolgens Webinspectie weergeven. Selecteer Console en zoek naar rode waarschuwingen over de fout met gemengde content.

Je kunt een plug-in gebruiken of het bestand .htaccess/web.config bewerken om het probleem op te lossen. Daarna bezoek je de site in de modus voor privébrowsen in Chrome, Edge of Firefox om te zien of de afbeeldingen juist worden geladen.

Zie je nog steeds de fout met gemengde content, download dan het actieve thema naar je lokale computer en zoek deze bestanden voor de URL van je site. Je moet alle URL-invoer veranderen van http:// naar https://, zoals http://coolexample.com naar https://coolexample.com (gebruik het werkelijke domein in plaats van coolexample.com) en upload de bestanden opnieuw.
(Terug naar boven)