Problemen met WordPress oplossen

WordPress is een van de meest gebruikte websiteplatforms. Hoewel dit heel populair is, zijn er enkele gangbare problemen die je in enkele minuten kunt oplossen.

Opmerking: tijdens het oplossen van problemen met WordPress kan het helpen om debug-fouten in te schakelen, zoals weergegeven in

. Verder kan het helpen om je bewust te zijn van bepaalde compatibiliteitsproblemen met Page Builder, zoals weergegeven in
.

Mijn WordPress-site is traag

Probleem: elke keer wanneer een bezoeker naar je WordPress-blog gaat, verwerkt de server PHP-scripts en wordt er een databaseverbinding gemaakt. Met andere woorden, de server doet veel werk. Hoe drukker je site is, hoe langzamer het proces verloopt.

Het langzaam laden van pagina's is problematisch omdat bezoekers hiermee worden ontmoedigd om je site te bezoeken. Veelvoorkomende oorzaken hiervan zijn niet goed geconfigureerde plug-ins, plug-ins die ongewenst gedrag vertonen of het gebruik van afbeeldingen die op andere, langzamere servers worden gehost.

Oplossingen:

• overweeg plug-ins te installeren zoals W3 Total Cache, WP-Super-Cache, of WP-DBManager.
  • Vervang de koppelingen naar externe afbeeldingen door afbeeldingen die jezelf naar je WordPress-site hebt geüpload.
  • Schakel al je plug-ins uit en schakel ze een voor een weer in om te bepalen welke plug-in de meeste vertraging veroorzaakt. Zie het volgende artikel voor meer informatie: Problemen met WordPress-plug-ins oplossen.
Waarschuwing: als je beheerde WordPress gebruikt, kun je gen cache plug-ins installeren zoals WP-Super-Cache of W3 Total Cache. Dit komt omdat beheerde WordPress al een cache uitvoert om je website sneller te maken.

Waarom kan WordPress tijdens de installatie geen verbinding maken met mijn database?

Probleem: als je WordPress handmatig hebt geïnstalleerd in je hostingaccount (bijv. niet geïnstalleerd via GoDaddy Hosting Connection) en het bericht 'Fout bij maken van databaseverbinding' krijgt te zien wanneer wordt geprobeerd verbinding te maken met WordPress, moet je je wp-config.php-bestand zodanig bewerken dat dit met onze onze databaseservers kan samenwerken.

Oplossing: Zie

Mijn blog geeft steeds een lege pagina weer

Probleem: beschadigde thema's kunnen ertoe leiden dat er lege pagina's worden geladen, met name als je je blog vanaf een andere hostingprovider hebt gemigreerd.

Oplossing: zet je thema terug op het standaardthema en installeer het thema dat je wilt gebruiken vervolgens opnieuw.

1. Ga naar je WordPress Dashboard.
  2. Klik op Vormgeving. Er wordt een standaardthema vermeld.
  3. Klik op Activeren onder het standaardthema. De pagina Vormgeving wordt opnieuw geladen.
  4. Klik op Activeren bij het thema dat je wilt gebruiken, of kies een nieuw thema.
  5. Als je het thema hebt gevonden dat je wilt gebruiken, ga dan terug naar de pagina Vormgeving, selecteer het thema van je keuze en klik op Activeren.

Probleem: niet bepaald.

Oplossing: als je de bovenstaande procedure hebt geprobeerd, moet je WP_DEBUG en WP_DEBUG_LOG inschakelen in het bestand wp-config.php. De inhoud van het bestand debug.log kan jou en de beheerder van je site helpen om het probleem te isoleren tot een bepaalde plug-in, een bepaald thema of een bepaalde configuratieoptie die mogelijk een probleem veroorzaakt. Zie

voor hulp.

Opmerking: om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten.

Ik kan de wijzigingen niet zien die ik op mijn pagina's in Page Builder heb doorgevoerd

Probleem: wijzigingen worden niet gepubliceerd.

Oplossing: om je wijzigingen in WordPress te zien, moet je de pagina's die je bijwerkt publiceren. Als je op de knop Opslaan en Afsluiten drukt, wordt er alleen een concept van je pagina's opgeslagen. Ze worden niet gezien door WordPress totdat je publiceert via Page Builder.

Ik heb per ongeluk de paginalay-out en content verwijderd

Probleem: kan ik de lay-out terugkrijgen zonder opnieuw te hoeven beginnen?

Oplossing: klik in Page Builder op Sjablonen, kies een lay-out voor je pagina en vervang je bestaande content/lay-out of voeg het aan de onderkant van je pagina toe.

Hoe kan ik een aanmeldformulier via e-mail aan de content van de pagina toevoegen?

Probleem: het staat standaard in de voettekst, maar hoe kan ik het aan de pagina toevoegen?

Oplossing: klik in Page Builder op WordPress Widgets en zoek naar GoDaddy Email Marketing. Sleep de widget naar je pagina.

Hoe kan ik knoppen voor social media aan de pagina toevoegen?

Probleem: het staat standaard in de voettekst, maar hoe kan ik het aan de pagina toevoegen?

Oplossing: klik in Page Builder op WordPress Widgets en zoek naar GoDaddy Email Marketing. Sleep de widget naar je pagina.

Aanvullende bronnen voor probleemoplossing

Raadpleeg het volgende voor grotere problemen: