Problemen met WordPress oplossen

WordPress is een van de meest gebruikte websitetoepassingen. Hoewel deze oplossing heel populair is, zijn er enkele gangbare problemen die je in een paar minuten kunt oplossen.

Opmerking: Dit artikel bevat bronmateriaal van wordpress.org met betrekking tot veel voorkomende fouten en hun oplossingen. Er zijn directe links naar relevante documentatie op die site voor gedetailleerde technische informatie die je mogelijk nodig hebt.

Klik om naar een sectie te gaan
Mijn WordPress-site is traag Mijn blog geeft steeds een lege pagina weer
PHP-fouten Fout bij het opzetten van een databaseverbinding
Time-out van verbinding Fout 404-pagina niet gevonden

Voordat je begint

In WordPress is een handige functie ingebouwd voor het oplossen van fouten, genaamd WP_DEBUG. De WP_DEBUG-functie kan extra informatie verschaffen wanneer standaard stappen voor probleemoplossing er niet in slagen een probleem op te lossen.

Je kunt WP_DEBUG en WP_DEBUG_LOG inschakelen in het wp-config.php bestand. De inhoud van het bestand debug.log kan jou en de beheerder van je site helpen om het probleem te isoleren tot een bepaalde plug-in, een bepaald thema of een bepaalde configuratieoptie die mogelijk een probleem veroorzaakt.

Zie voor hulp:

Mijn WordPress-site is traag

Elke keer wanneer een bezoeker naar je WordPress-blog gaat, verwerkt de server PHP-scripts en wordt er een databaseverbinding gemaakt. Dit betekent dat de server veel werk doet. Hoe drukker en ingewikkelder je site is, hoe langzamer het proces verloopt.

(Terug naar boven)

Mijn blog geeft steeds een lege pagina weer

Generieke 500 ISE (Internal Server Error), veel voorkomende PHP-fouten, en database verbindingsreeks-problemen kunnen zich manifesteren als een leeg wit scherm en is algemeen bekend in de WordPress-gemeenschap als het witte scherm des doods (WSOD).

(Terug naar boven)

PHP-fouten

Er zijn verschillende PHP-fouten die elk hun eigen individuele symptomen hebben. De volgende zijn de meest voorkomende PHP-fouten in WordPress:

• Waarschuwing: Koptekstinformatie wijzigen mislukt - kopteksten zijn reeds verzonden
  • Aanroep van een ongedefinieerde functie
  • Toegestane geheugengrootte uitgeput
  • Maximale uitvoeringstijd overschreden

Hier zijn wat dingen die je kunt proberen:

(Terug naar boven)

Fout bij het opzetten van een databaseverbinding

Als je WordPress handmatig hebt geïnstalleerd in je hostingaccount en het bericht Fout bij maken van databaseverbinding krijgt te zien wanneer je geprobeerd verbinding te maken met WordPress, moet je je wp-config.php-bestand zodanig bewerken dat deze met onze databaseservers kan samenwerken.

(Terug naar boven)

Time-out van verbinding

De fout time-out van verbinding verschijnt wanneer je website meer probeert te doen dan je server aankan. Het komt vooral voor op gedeelde hosting waar je geheugenlimiet beperkt is.

Hier zijn wat dingen die je kunt proberen:

(Terug naar boven)

Fout 404-pagina niet gevonden

Af en toe na een migratie of een domeinnaam wijziging kan je WordPress-website 404 niet gevonden fouten ervaren voor links op je site. Dit kan ook een probleem zijn met een Startpagina niet gevonden fout.

(Terug naar boven)