Help

Domeinen Help

Problemen met mijn domeinoverdracht naar GoDaddy oplossen

Als je een domeinnaam naar ons overdraagt, kunnen er soms problemen optreden. Je kunt altijd de pagina Inkomende overdrachten in je Domeinbeheer raadplegen om de status van je domeinoverdracht te bekijken.

Pagina Binnenkomende overdracht

Als er een probleem is met je overdracht, zie je hierover een duidelijk bericht op deze pagina. Hieronder een lijst met veelvoorkomende problemen:

  • Fout: Domein geblokkeerd: deblokkeer je domeinnaam bij je huidige registerhouder en klik vervolgens op Overdracht opnieuw starten op de pagina Binnenkomende overdrachten. Voor meer informatie, zie: Veelgestelde vragen voer domeinnaamoverdrachten
  • Error: Protected Registration enabled - If you have protected registration, you must cancel this protection at your current registrar and change your administrative (admin) contact's email address (if necessary). If you have a .au domain name, you should update your registrar contact's email address. Then, click Restart transfer. For more information, see Mijn abonnement voor domeinbescherming downgraden.
  • Fout: Ongeldige autorisatiecode: je hebt een ongeldige autorisatiecode voor de overdracht van je domeinnaam ingevoerd. Klik op Autorisatiecode bijwerken om deze opnieuw in te voeren. Voor meer informatie, zie: Veelgestelde vragen voer domeinnaamoverdrachten
  • Fout: Overdracht afgewezen: je huidige registerhouder heeft de overdracht van je domeinnaam afgewezen. Neem contact op met je huidige registerhouder om eventuele problemen op te lossen en schaf opnieuw de overdracht aan in je account bij ons.

Als je domeinnaam vastzit in Geen actie vereist: Status initialiseren:

Normaal gesproken betekent deze status dat we de overdracht van je domeinnaam in gang zetten. Als je de domeinnaam echter in de afgelopen 60 dagen hebt geregistreerd of hebt overgedragen, mag je deze volgens het ICANN-beleid niet overdragen. In dit geval wordt in de aanbevolen actie voor je overdracht het volgende aangegeven: "Je kunt alleen domeinen overdragen die meer dan 60 dagen geleden voor het laatst zijn geregistreerd of overgedragen. We starten de overdracht opnieuw zodra het domein in aanmerking komt."

Opmerking: de vergrendeling van 60 dagen is niet van toepassing op .au-domeinnamen.

Je domeinnaam blijft deze status behouden totdat we de overdracht opnieuw in gang kunnen zetten (indien deze volgens het ICANN-beleid in aanmerking komt, of totdat de overdacht verloopt (30 dagen na aankoop). Neem contact op met onze support wanneer je overdracht afloopt.

Als je geen autorisatiecode of e-mail met overdrachtsbevestiging hebt ontvangen die nodig zijn voor het autoriseren van de overdracht:

De sectie Contactgegevens op de pagina Domeininstellingen van je account geeft het e-mailadres van de contactpersoon beheer (admin) weer voor de domeinnaam, zoals vermeld in de Whois-database. Afhankelijk van de situatie, moet je mogelijk het e-mailadres van je beheerder bijwerken, onze dossiers bijwerken of de overdrachtbevestigings-e-mail opnieuw versturen naar het e-mailadres van je beheerder. Voor meer informatie, zie:

.

Opmerking: Als je een au.-domeinnaam hebt, sturen wij overdrachts-id's en een bevestigingsbericht naar het e-mailadres van de contactpersoon van de registrant, zoals dit wordt weergegeven in de Whois-database. Als deze niet juist is, moet je hem bijwerken naar je huidige registerhouder.

Gerelateerde Help-artikelen

Om fouten bij de domeinnaamoverdracht aan ons te voorkomen, zie Mijn domein overdragen aan GoDaddy.

Zie Mijn domein overdragen vanuit GoDaddy om fouten met overdrachten naar een andere registerhouder te voorkomen of op te lossen.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.