Problemen met FileZilla FTP-verbindingen oplossen

Als je problemen hebt om via FileZilla een FTP-verbinding met je hostingaccount tot stand te brengen, bekijk dan de onderstaande informatie om je FTP-probleem op te lossen.

Opmerking: Heb je hulp nodig bij FTP van een GoDaddy-expert? Klik op onze pagina Neem contact met ons op op Nu chatten voor ondersteuning 24/7.

Onjuist wachtwoord

Als je niet het juiste wachtwoord gebruikt voor je hostingaccount, geeft FileZilla de volgende fout weer:

Opdracht:GESLAAGD **********
Reactie:530 Verificatie van aanmelding mislukt
Fout:Kritieke fout
Fout:Kan geen verbinding maken met server

Als je dit probleem wilt corrigeren, stel je het wachtwoord voor je cPanel- of Plesk-account opnieuw in.

Onjuiste gebruikersnaam

Als je niet de juiste gebruikersnaam opgeeft, geeft FileZilla daarvoor geen unieke fout aan.

Als je de gebruikersnaam voor je hostingaccount niet zeker weet, kun je die achterhalen via het beheerpaneel van je cPanel- of Plesk-account.

Onjuiste DNS-informatie

Je domeinnaam moet naar je hostingaccount verwijzen. Dit gebeurt door de DNS A-record van je domeinnaam te laten verwijzen naar het IP-adres van je hostingaccount. Als je niet precies weet wat dit betekent, is dat niet zo erg. Je kunt deze informatie gebruiken om het probleem te controleren.

De DNS-informatie van je domeinnaam controleren

1. Zoek en noteer het IP-adres voor je cPanel- of Plesk-account.
  2. Ga naar de A-record van je domeinnaam en wijzig dit indien nodig. Zie het volgende artikel voor meer informatie: DNS-records beheren. Je moet de A (Host)-record met @ in de kolom Host zoeken. Deze moet overeenkomen met het IP-adres van je hostingaccount.

Andere DNS-connectiviteitsproblemen

Er zijn mogelijk andere problemen die de verbinding met je hostingaccount via FileZilla blokkeren die je kunt oplossen door een andere waarde dan je Host in FileZilla te gebruiken.

Geef het volgende op als je Host in FileZilla, in plaats van je domeinnaam (vervang in elk voorbeeld coolexample.com door je eigen domeinnaam):

• Het IP-adres voor je cPanel- of Plesk-hostingaccount.
  • ftp.coolexample.com
  • ftp://coolexample.com
  • ftp://je IP-adres, bijvoorbeeld, ftp://1.1.1.1