WordPress Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Problemen met een WordPress "white screen of death" oplossen en oplossen

In WordPress -versies ouder dan 5.2 kunnen plug -ins of themafouten ertoe leiden dat de site wordt geladen als een lege witte pagina. Dit type fout staat bekend als het ' witte scherm van de dood' (WSOD) . In sommige gevallen wordt het bericht "De site ondervindt technische problemen" weergegeven. Hier is hoe je dit kunt oplossen.

Opmerking: als je een WordPress -versie 5.2 en nieuwer gebruikt, zie je een melding over een kritieke fout op je site en kun je deze herstellen met een WordPress -herstelmodus .

Waarschuwing: je moet altijd een back -up van je site maken voordat je problemen oplost.

Schakel WordPress -foutopsporing in

Schakel WordPress -foutopsporing in om te zien of er fouten worden weergegeven wanneer je de WSOD onderzoekt. Als je een fout ziet die gerelateerd is aan een specifieke plug -in of thema, kun je de defecte plug -in uitschakelen of je thema wijzigen om je site weer online te krijgen.

Waarschuwing: Als je een thema wijzigt tijdens het oplossen van problemen met een WSOD, heeft dit invloed op het uiterlijk en de werking van je site, maar het biedt een snelle oplossing voor fouten die worden veroorzaakt door een defect thema. Het kan helpen om je site weer online te krijgen, maar het ziet er anders uit.

Om veiligheidsredenen moet je WordPress -foutopsporing uitschakelen nadat je klaar bent met het oplossen van de fout. Om te controleren of de WSOD verdwenen is, ga je naar je site in een browser met een privé- of incognitomodus ingeschakeld ( Chrome / Firefox / Edge ).

Probeer de problematische plug -in of het problematische thema op te lossen

Als je een problematische plug -in of een problematisch thema wilt blijven gebruiken, upload je de nieuwste versie van de plug -in of het thema met FTP en schakel je deze in. Hierdoor wordt de plug -in/het thema bijgewerkt.

Als het bijwerken niet werkt, probeer dan het volgende:

  • Zoek naar de plug -in of het thema in de WordPress -repository. Selecteer op de startpagina van je plug -in/thema Bekijk supportforum . Zoek op het forum naar een oplossing die specifiek is voor je probleem.
  • Als je je plug -in of thema ergens anders hebt gekocht, bekijk dan de documentatie van de ontwikkelaar.

Schakel al je plug -ins uit

Als je geen fouten ziet die kunnen helpen bepalen wat de oorzaak van de WSOD is, ook al is WordPress -foutopsporing ingeschakeld, moet je controleren of een probleem wordt veroorzaakt door een conflict tussen plug -ins, thema's en WordPress zelf, wat kan leiden tot een WSOD. Dit is waarschijnlijker nadat je WordPress, het actieve thema of een van je plug -ins hebt bijgewerkt.

  1. Maak verbinding met je hosting via FTP .
  2. Wijzig de naam van de map plug- ins in de map wp-content in plugins.renamed .
  3. Bezoek je site in een privémodus. Als het correct wordt geladen, wordt het probleem veroorzaakt door een van je plug -ins. Als de fout zich blijft voordoen, wordt deze door iets anders veroorzaakt.
  4. Wijzig de naam van de map met plug -ins in plug -ins en ga door met het onderzoeken van het probleem.
    • Als dit wordt veroorzaakt door plug -ins, moet je beginnen met het uitschakelen van afzonderlijke plug -ins om erachter te komen welke de fout veroorzaakt.
    • Als het niet wordt veroorzaakt door plug -ins, ga je naar de sectie "Overschakelen naar een standaard WordPress -thema".

Om de problematische plug -in te blijven gebruiken, volg je de stappen die worden beschreven in de sectie "Probeer de problematische plug -in of het problematische thema op te lossen".

Schakel over naar een standaard WordPress -thema

Als je nog steeds de witte pagina ziet, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door je actieve thema. Om te testen, kun je overschakelen naar een van de standaard WordPress -thema's , zoals TwentyTwenty of TwentyTwentyOne , en de modus voor privé browsen gebruiken om te controleren of de WSOD verdwenen is.

Om het problematische thema te blijven gebruiken, volg je de stappen die worden beschreven in de sectie "Probeer de problematische plug -in of het problematische thema op te lossen".

Meer informatie