Plug-ins in WordPress activeren en deactiveren

WordPress biedt een breed scala aan plug-ins om functionaliteit aan je site toe te voegen. Deze lopen uiteen van antispamfilters voor commentaar tot plug-ins die je in staat stellen een kleinschalig sociaal netwerk op te bouwen.

Een plug-in activeren

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Klik op Plug-ins.
  3. Klik op Nieuwe toevoegen.
  4. Zoek de plug-in die je wilt gebruiken en klik vervolgens op Nu installeren.
  5. Klik op Plug-in activeren.

Hoe je plug-ins beheert en gebruikt, is afhankelijk van de ontwikkelaar van de desbetreffende plug-in. Je kunt alle huidige geïnstalleerde plug-ins weergeven door op het menu Plug-ins te klikken.

Sommige WordPress-plug-ins kunnen de prestaties van je site vertragen. Je kunt je plug-ins deactiveren en vervolgens opnieuw je siteprestaties testen om te proberen problemen op te lossen. Zie het volgende artikel voor meer informatie: Problemen met WordPress oplossen.

WordPress-plug-ins deactiveren

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Klik op Plug-ins.
  3. Selecteer alle plug-ins die je wilt deactiveren, kies in het menu Bulkacties de optie Deactiveren en klik vervolgens op Toepassen.