Plesk: een certificaat installeren

Volg de onderstaande aanwijzingen op om het SSL-certificaat te installeren op je webserver. Als je het installatieproces hebt afgerond, moet je het Parallels Plesk-paneel opnieuw opstarten, zodat je server het nieuwe certificaat herkent.

Over het tussenliggende certificaat

Voordat je je afgegeven SSL-certificaat installeert, moet je ons tussenliggende certificaat installeren op je webserver. Tussenliggende certificaten bieden een extra beveiligingsniveau, omdat de Certificeringsinstantie (CA) geen certificaten direct hoeft af te geven vanaf het CA-rootcertificaat.

Een tussenliggend certificaat is een ondergeschikt certificaat dat is afgegeven door de vertrouwde root, specifiek voor het afgeven van end-entity servercertificaten. Het resultaat is een trust-chain die begint bij de vertrouwde root CA en via het tussenliggende certificaat resulteert in het afgeven van het SSL-certificaat aan jou. Zulke certificaten worden "chained root certificates" genoemd.

Je kunt de tussenliggende-/root certificaatbundel downloaden vanaf onze repository.

Na het downloaden van het gebundelde certificaat, tussenliggende certificaat en je afgegeven SSL-certificaat, moet je alle bestanden op je webserver installeren. Zie Een SSL-certificaat downloaden voor meer informatie.

Installeren van SSL- en tussenliggende certificaten in Parallels Plesk-paneel 8.x

1. Inloggen op Parallels Plesk-paneel.
  2. Selecteer Domeinenin het menu aan de linkerkant.
  3. Klik op de domeinnaam waarvoor het certificaat is afgegeven.
  4. Klik op SSL-certificaten.
  5. Klik op Bladeren en zoek naar je ondertekende SSL-certificaat.
  6. Selecteer het, en selecteer vervolgens Bestand versturen. Dit uploadt en installeert het certificaat tegen de overeenkomstige privésleutel.
  7. Klik op de naam van het certificaat.
  8. Open de certificaatbundel in een tekstverwerker en knip en plak de inhoud in het vak CA-certificaat.
  9. Klik op Tekst versturen.
  10. Klik op Niveau omhoogen selecteer vervolgens Instelling.
  11. Selecteer bovenaan de pagina het certificaat dat je zojuist hebt geïnstalleerd.
  12. Klik op het item Server in het menu aan de linkerkant.
  13. Klik op Servicebeheer.
  14. Als je server op Linux loopt: stop en start het Apache-proces. Als je server op Windows loopt: stop en start de IIS-service.

Opmerking: Alleen het opnieuw opstarten van Apache werkt niet. Stop de dienst en start deze opnieuw op om de installatie te voltooien.

Installeren van SSL- en tussenliggende certificaten in Parallels Plesk-paneel 9.x

1. Inloggen op Parallels Plesk-paneel.
  2. Selecteer Domeinenin het menu aan de linkerkant.
  3. Klik op de domeinnaam waarvoor het certificaat is afgegeven.
  4. Klik op Certificaten.
  5. Klik op Bladeren en zoek naar je ondertekende SSL-certificaat.
  6. Selecteer het certificaatbestand en klik vervolgens op Bestand versturen.
  7. Navigeer naar de locatie van het opgeslagen sitecertificaat dat je van ons hebt ontvangen. Selecteer het, en selecteer vervolgens Bestand versturen. Dit uploadt en installeert het certificaat tegen de overeenkomstige privésleutel.
  8. Klik in de weergegeven lijst op de naam van het certificaat.
  9. Open de certificaatbundel in een tekstverwerker en knip en plak de inhoud in het vak CA-certificaat.
  10. Klik op de knop Tekst versturen.
  11. Klik op Niveau omhoog.
  12. Klik nog een keer op Niveau omhoog
  13. SelecteerWebhosting-instellingen.
  14. Wijzig bovenaan de pagina het veld SSL-certificaat naar het certificaat dat je zojuist hebt geïnstalleerd en klik op OK.
  15. Klik op Startpagina.
  16. Klik op Servicebeheer.
  17. Als je server op Linux loopt: stop en start het Apache-proces. Als je server op Windows loopt: stop en start de IIS-service.

Installeren van SSL- en tussenliggende certificaten in Parallels Plesk-paneel 10.x en 11.x

1. Meld je bij het Parallels Plesk-paneel aan als admin. Zie Log in to my server voor meer informatie.
  2. Schakel indien nodig naar de Serviceprovider-weergave. Zie
    voor meer informatie.
  3. Klik in het menu Hostingservices op Domeinen.
  4. Klik op Openen in bedieningspaneel naast de domeinnaam die je wilt gebruiken.
  5. Plesk 11.0-11.4: Ga naar het tabblad Websites en domeinen en klik op Je websites beveiligen.

Plesk 11.5+: Ga naar het tabblad Websites en domeinen klik op de domeinnaam en klik vervolgens op Je websites beveiligen.
  6. Klik onder Naam certificaat op het certificaat dat je wilt gebruiken.
  7. Klik naast het veld Certificaat op Bladeren.
  8. Ga naar je ondertekende CRT-bestand, zoals 123456789.crt en klik op Openen.
  9. Klik naast het veld CA-certificaat op Bladeren.
  10. Ga naar de certificaatbundel en klik op Openen.
  11. Klik op Bestand versturen.
  12. Ga naar het tabblad Websites en domeinen en klik vervolgens op de domeinnaam onderaan de pagina.
  13. Zorg ervoor dat SSL-ondersteuning inschakelen is geselecteerd en selecteer vervolgens je SSL-certificaat in het menu.
  14. Klik op OK.
  15. Als je server op Linux loopt: stop en start het Apache-proces. Als je server op Windows loopt: stop en start de IIS-service.

Je SSL-certificaat moet nu geïnstalleerd zijn. Als je problemen hebt, verwijzen we je naar

om te helpen bij het diagnosticeren van problemen.