Overschakelen naar de rootgebruiker op mijn Linux-server

Om echt het meeste uit uw Linux-server te halen, moet u op een gegeven moment waarschijnlijk iets installeren of een configuratiebestand wijzigen waarvoor root- / admin-toegang vereist is. U kunt dit bereiken door de vervangende gebruiker, supergebruiker of wisselende gebruiker te worden.

Waarschuwing: Omdat je alles kunt doen als je root / admin-toegang hebt, is het heel gemakkelijk om je server te verknoeien. Doe voorzichtig.
  1. Schakel root / admin-toegang in voor uw server.
  2. Maak via SSH verbinding met uw server en voer deze opdracht uit:
    sudo su -
  3. Voer uw serverwachtwoord in. U zou nu root-toegang moeten hebben.