Overschakelen naar de root-gebruiker op mijn Linux-server

Als je het beste uit je Linux-server wilt halen, zul je op een gegeven moment iets willen installeren of een configuratiebestand willen wijzigen waarvoor root/admin-toegang nodig is. Je doet dit door de vervangende gebruiker, de supergebruiker of de schakelgebruiker te worden.

Waarschuwing: Omdat je vrijwel alles kunt doen als je root/admin-toegang hebt, is het erg gemakkelijk om fouten te maken met de server. Wees dus voorzichtig.
  1. Root/admin-toegang inschakelen voor je server.
  2. Maak via SSH verbinding met je server en voer deze opdracht uit:
    sudo su -
  3. Voer het wachtwoord van je server in. Je zou nu root-toegang moeten hebben.