Help

Domeinen Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Over zelfbeheerde DNSSEC

Domain Name Security Extensions (DNSSEC) voegt een extra beveiligingslaag toe aan je domeinen door digitale handtekeningrecords (DS) aan hun DNS -informatie te koppelen. Je kunt DNSSEC zelf beheren voor domeinen die zijn geregistreerd bij GoDaddy wanneer deze naamservers van derden (niet GoDaddy) gebruiken waarop DNSSEC is ingeschakeld.

Wanneer je een upgrade naar Premium DNS uitvoert en DNSSEC inschakelt in je account bij ons, zorgen wij namens jou voor het beheren van DNSSEC -instellingen.

Om DNSSEC met succes te gebruiken en DS -records te beheren, moet je ervoor zorgen dat je domein en het bijbehorende zonebestand aan deze vereisten voldoen:

  • De domeinnaam is geregistreerd via GoDaddy.
  • Het register voor de domeinnaam moet DNSSEC ondersteunen voor de extensie van de domeinnaam.
  • Het domein maakt gebruik van naamservers van derden (niet van GoDaddy) en je hebt controle over het ondertekenen van je zones. Je moet deze informatie doornemen bij je DNS -provider.
  • De domeinnaam moet een actieve status hebben, niet gemarkeerd door het register, en moet geldige gegevens bevatten zoals weergegeven in de WHOIS -directory .

Om DNSSEC in te schakelen, moet de zone digitaal zijn ondertekend door je DNS -server. Tijdens het ondertekenen maakt u een record voor het delegeren van ondertekening (DS). Elk DS -record bevat informatie die het register gebruikt voor verificatie met behulp van DNSSEC. Je gebruikt het DS -record en de informatie die het bevat om DNSSEC in te schakelen voor je zone.

Zodra je de DS -recordinformatie van je DNS -provider hebt ontvangen, kun je een nieuw DS -record toevoegen aan je GoDaddy -account.

Verwante stap

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.