Help

Domeinen Help

Over .tw-domeinen

De .tw-landcode op het hoogste domeinnaamniveau (ccTLD) is een extensie die Taiwan vertegenwoordigt. De onderstaande informatie is van toepassing op de volgende landcode op het tweede domeinnaamniveau (ccSLD) die we op dit moment aanbieden:

  • .com.tw - Bedoeld voor commerciële rechtspersonen
  • .idv.tw - Bedoeld voor particulieren
  • .org.tw - Bedoeld voor non-profitorganisaties
  • .tw - Bedoeld voor Taiwanese bedrijven of particulieren

Domeinnamen kunnen maximaal 63 tekens en minimaal drie tekens lang zijn, en kunnen letters (a t/m z), cijfers (0 t/m 9) en koppeltekens (behalve aan het begin en het einde van de domeinnaam) bevatten. Je kunt geen domeinnamen registreren met speciale tekens, zoals & en #.

Functies Beschikbaarheid
Wie kunnen zich registreren? Iedereen (meer informatie hieronder)1
Registratielengte 1-10 jaar
Lengte verlenging 1-10 jaar
Verlengingsbeperkingen Meer informatie hieronder2
Naamserververeisten Geen
Wordt overgedragen op GoDaddy Niet ondersteund
Overdracht vanaf Ondersteund (meer informatie hieronder)3
Privéregistratie Niet ondersteund
Beschermde registratie Niet ondersteund
Naleveringen Niet ondersteund
Bulkregistratie Ondersteund
Accountwijziging Ondersteund
Contactinformatie bijwerken Ondersteund
IDN's Ondersteund
Verlopen/respijt Neem contact op met de klantondersteuning
Restitutiebeleid Meer informatie hieronder4
Register TWnic

Gegevens

1 Registratievereisten

Iedereen kan .tw, .idv.tw en .com.tw-domeinen registreren op basis van het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Alle nieuwe registraties van .org.tw-domeinen zijn beperkt tot in aanmerking komende Taiwanese organisaties. Hierna zijn de procedures en het beleid beschrijven die zijn geïmplementeerd voor .org.tw-registratie.

Voor het verkrijgen van een .org.tw-domeinnaam, moet de contactpersoon van de registrant van het domein voldoen aan twee voorwaarden:

  • De landcode in het land van de registrant moet .tw zijn.
  • De contactgegevens moeten een geldig in Taiwan verstrekt “Unified Business Number omvatten.”

Als de registrant nog geen documenten heeft ingediend voor het registreren van een domeinnaam onder .org.tw, moet de buitenlandse non-profit organisatie de volgende documenten ter controle en goedkeuring indienen bij de zogeheten Domain Name Committee’s:

  • Documenten die de registratie van de aanvrager onder de bijbehorende nationale, staatsgebonden of federale wetgeving ondersteunen.
  • Schriftelijke verklaringen waarin de doelstellingen en redenen voor het registreren van de desbetreffende domeinnaam worden uiteengezet.

De verklaringen mogen in het Engels of het Chinees worden opgesteld. Er geldt geen beperking ten aanzien van het aantal pagina's voor de verklaringen. Documenten kunnen worden ingediend via cctldhelp@secureserver.net.

2 Beperkingen voor verlenging

Je .tw-domeinnaam wordt verlengd voordat de vervaldatum wordt bereikt. De verlengingsdatum is afhankelijk van of je domeinnaam automatisch of handmatig wordt verlengd. We proberen 40 dagen voor de dag waarop deze vervalt, om de domeinnaam automatisch te verlengen. Als de poging tot verlengen mislukt, proberen we het 30 dagen vóór de vervaldatum opnieuw. Als de tweede poging tot verlengen mislukt, proberen we het op de vervaldatum.

Als we de domeinnaam niet automatisch kunnen verlengen en als je deze niet handmatig verlengt, kun je proberen om de domeinnaam terug te krijgen. Hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Zie Verleng mijn verlopen domein voor instructies over het terugkrijgen.

Een voorbeeld: Je .tw-domein vervalt op 1 oktober. Als je de domeinnaam niet automatisch verlengt, kun je deze vanaf 1 oktober handmatig verlengen. Bij automatische verlenging proberen we de domeinnaam op 21 augustus, 10 september en 1 oktober te verlengen.

3 Vereisten voor uitgaande overdrachten

.tw-domeinen kunnen alleen worden overgedragen tussen door NeuLevel erkende registerhouders.

4 Vereisten voor restitutiebeleid

Voor details over restituties gaat je naar de pagina Restitutiebeleid van GoDaddy Voor de meeste domeinen gelden de Standaardvoorwaarden maar voor sommige domeinen zijn er uitzonderingen van toepassing of is restitutie helemaal niet mogelijk. Bekijk de informatie onder BEIDEN categorieën:

  • Producten met speciale restitutievoorwaarden (te vinden onder Registraties/verlengingen domeinnamen)
  • Producten niet in aanmerking voor restituties

Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.
Actions