Domeinen Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Over .NGO -domeinen

Public Interest Registry (PIR) is de sponsor en Identity Digital is de back -endprovider voor de .NGO -extensie.

Wie kunnen .NGO -domeinen registreren?

Vereisten om in aanmerking te komen voor registratie (als een domein niet aan al deze vereisten voldoet, verwijdert PIR de registratie omdat deze niet voldoet aan de vereisten voor geschiktheid)

  • Gericht op handelen in het algemeen belang: Of het nu gaat om het ondersteunen van onderwijs of gezondheid, het milieu of de mensenrechten, leden van de .NGO -gemeenschap werken voor het welzijn van de mensheid en/of het behoud van de planeet en promoten geen discriminatie of onverdraagzaamheid.
  • Non-profit/non-profit-gerichte entiteiten: Hoewel veel ngo's commerciële activiteiten ontplooien of inkomsten genereren ter ondersteuning van hun missies, erkennen leden van de .NGO-gemeenschap geen winsten en behouden zij geen inkomsten.
  • Beperkte invloed van de overheid*: De leden van de .NGO -gemeenschap erkennen dat veel ngo's belangrijke interacties hebben met de overheid, niet in de laatste plaats om redenen van financiering (waaronder het ontvangen van enige overheidsfinanciering ter ondersteuning van hun programma's). eigen activiteiten, en zijn onafhankelijk van directe overheid of politieke controle.
  • Onafhankelijke actoren*: Leden van de .NGO -gemeenschap mogen geen politieke partij zijn en ook geen deel uitmaken van een regering. Deelname aan het werk van een .NGO is vrijwillig.
  • Actieve organisaties: Leden van de .NGO -gemeenschap zijn op regelmatige basis actief bezig met hun missies.
  • Gestructureerd:: Leden van de .NGO -gemeenschap handelen met integriteit binnen de grenzen van de wet.

  * PIR heeft vastgesteld dat organisaties die zijn opgericht onder de wetten van de Volksrepubliek China (of enig grondgebied daarvan) niet voldoen aan de criteria 'Beperkte invloed van de overheid' en 'Onafhankelijke actoren'. Daarom mogen potentiële registranten uit China en zijn territoria geen .NGO's registreren, aangezien deze niet voldoen aan de PIR -vereisten om in aanmerking te komen. In het geval PIR ontdekt dat een .NGO -domeinnaam is geregistreerd door een organisatie die is georganiseerd onder de wetten van de Volksrepubliek China (of enig ander grondgebied daarvan), zal PIR de registratie verwijderen omdat deze niet voldoet aan onze Geschiktheidsvereisten.

  Registratiebeperkingen

  Wanneer je een .NGO -domein registreert, moet je aan specifieke vereisten voldoen.

  • Moet gebruiken : 2-63 tekens
  • Kan gebruikmaken van: Letters (de tekens a-z), nummers (0-9) en koppeltekens (behalve als het derde of vierde teken van de domeinnaam)
  • Kan geen gebruikmaken van: Speciale tekens (zoals & en #)
  • IDN's: Ondersteund

  Functies

  Restituties

  Voor informatie over terugbetalingen zie ons restitutiebeleid. Voor de meeste domeinen gelden de standaardvoorwaarden voor restitutie. Maar voor sommige domeinen zijn er uitzonderingen van toepassing of is restitutie helemaal niet mogelijk. Bekijk de informatie onder Producten met speciale restitutievoorwaarden > Domainnaamregistraties/verlengingen en Producten die niet in aanmerking komen voor restitutie.

  Naamserververeisten

  • Moet gebruikmaken van: 1-13 naamservers
  • Kan gebruiken : DNSSEC , IPv4, IPV6

  Meer informatie