Help

Domeinen Help

Over .jp-domeinnamen

De .jp-landcode op het hoogste domeinnaamniveau (ccTLD) is een extensie die Japan vertegenwoordigt. Voor bedrijven die zaken doen in Japan en personen die het groeiende aantal internetgebruikers in dit land willen bereiken, zijn .jp-domeinnamen een goede investering. Het registreren van een .jp-domeinnaam biedt je regionale erkenning en een eenvoudig te beheren webaanwezigheid.

Wie kunnen er .jp-domeinnamen registreren?

Klanten kunnen .jp-domeinnamen registreren als ze wonen in Japan of als ze bedrijf hebben dat in Japan is gevestigd. Voor alle registraties geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Domeinnamen kunnen maximaal 63 tekens en minimaal drie tekens lang zijn, en kunnen letters (a t/m z), cijfers (0 t/m 9) en koppeltekens (behalve aan het begin en het einde van de domeinnaam) bevatten. Je kunt geen domeinnamen registreren met speciale tekens, zoals & en #.

Welk register beheert .jp-domeinnamen?

JPRS is het register voor .jp-domeinnamen.

Voor hoelang kan ik .jp-domeinnamen registreren?

De minimum en maximum registratieduur voor .jp-domeinnamen is één jaar.

Wanneer worden .jp-domeinnamen verlengd?

Je .jp-domeinnaam wordt verlengd voordat de vervaldatum wordt bereikt. De verlengingsdatum is afhankelijk van of je domeinnaam automatisch of handmatig wordt verlengd. We proberen op de eerste dag van de maand voordat deze vervalt, om de domeinnaam automatisch te verlengen. Als de verlengingspoging mislukt, proberen we dat op de 10e van de maand en vervolgens op de 20e van de maand opnieuw.

Als we de domeinnaam niet automatisch kunnen verlengen en als deze op de 20e van de maand voorafgaande aan de vervaldatum niet handmatig is verlengd, kun je proberen om de domeinnaam terug te krijgen. Hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Zie Verlopen domeinnamen herstellen voor instructies over het terugkrijgen.

Kan ik .jp-domeinnamen overdragen naar mijn account bij jullie?

We bieden momenteel geen ondersteuning voor het naar ons overdragen van .jp-domeinen.

Hoe draag ik .jp-domeinnamen van jullie over naar een andere registerhouder?

Zie Mijn domein overdragen vanuit GoDaddy voor instructies voor het overdragen van .jp-domeinnamen naar een andere registerhouder.

Kan ik privacy en bescherming toevoegen aan .jp-domeinnamen?

Privacy en domeinnaambescherming zijn niet beschikbaar voor .jp-domeinnamen.

Kan ik .jp-domeinnamen reserveren?

We bieden momenteel geen ondersteuning voor het reserveren van .jp-domeinen.

Kan ik .jp-domeinnamen verhuizen naar een ander account bij jullie?

Ja, maar de nieuwe registrant moet eveneens een adres in Japan hebben.

Kan ik de contactinformatie voor .jp-domeinnamen bijwerken?

Neem contact op met onze supportafdeling als je de contactinformatie voor de registrant van je .jp-domeinnaam wilt bijwerken:

Alle overige contactinformatie kan worden gewijzigd via Domeinbeheer. Zie Contactgegevens voor domeinen wijzigen voor informatie over het aanbrengen van deze wijzigingen.

Zijn er naamserververeisten voor mijn .jp-domeinnamen?

Alle geldige naamservers kunnen met .jp-domeinnamen worden gebruikt. Je kunt maximaal 4 naamservers per domeinnaam invoeren.

Wat is het restitutiebeleid voor .jp-domeinnamen?

Op dit moment geven we geen restitutie na annulering voor .jp-domeinnamen (registratie, automatische verlenging en handmatige verlenging).


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.