Websites + Marketing Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Over het toevoegen van btw

We zijn geen belastingdeskundigen, maar we hebben enkele basistermen en situaties over belastingen in het algemeen verzameld die je mogelijk nuttig vindt.

Opmerking: deze informatie is niet bedoeld om een relatie tot stand te brengen of om u te adviseren over belastingen. Het is altijd een goed idee om een belastingdeskundige te raadplegen voor meer informatie.

Sommige belastingen, zoals omzetbelasting, belasting over de toegevoegde waarde (btw) en belasting op goederen en diensten (GST), zijn gebaseerd op de relatie of het verband tussen waar je bent, waar je verkoopt en wat je klanten kopen. Deze relatie wordt een nexus genoemd.

  • Je betaalt belasting op basis van waar jij, je bedrijf en je werknemers zich bevinden.
  • Je betaalt belasting op basis van waar je klanten zich bevinden, of dit nu hetzelfde is als jij of een ander dan jij.
  • Belastingen kunnen ook verschillen voor verschillende categorieën producten en services. Fysieke producten, digitale producten, eten, handgemaakte producten, vakantiewoningen: ze kunnen allemaal verschillende tarieven hebben.
  • Locaties kunnen ook een minimumlimiet of drempel hebben op basis van verkoopvolume (ingezameld geld) of aantal transacties voordat je daar belasting moet betalen.

Iemand die persoonlijk aan klanten verkoopt, int andere belastingen dan iemand die online verkoopt aan een andere staat of provincie. Sommige mensen verkopen mogelijk zelfs aan klanten in andere landen.

Opmerking: omdat er zoveel variaties zijn die elke situatie uniek maken, raden we je aan een belastingadviseur te zoeken die met je wil samenwerken en de exacte omstandigheden die van toepassing zijn op jou en je bedrijf.

We raden ook aan om rechtstreeks naar de website van je belastingdienst te gaan voor specifieke belastingregels, zoals de Internal Revenue Service (IRS) van de Verenigde Staten of een van de nationale belastingwebsites van de Europese Unie . Veel gebieden en landen hebben ook verenigingen of allianties voor kleine bedrijven die hulp bieden.

Begin met het instellen van btw . Als je klaar bent om je btw te berekenen, download je de bestellingen van je webwinkel om een lijst te zien van al je verkopen in verschillende staten, provincies en landen. Vervolgens kun je je lijst doorlopen en berekenen hoeveel je hebt verkocht en hoeveel transacties je hebt gehad in elk getroffen gebied.

Opmerking: GoDaddy dient geen belastingaangifte in en betaalt deze niet. Je moet altijd contact opnemen met een lokale belastingdienst of belastingadviseur om er zeker van te zijn dat je bedrijf correct is ingesteld, dat je je klanten de juiste belastingtarieven in rekening brengt en of je je belastingaangifte correct indient en betaalt.

Volgende stappen

Meer informatie