Help

Domeinen Help

Over .es-domeinnamen

Als je een .es-domeinnaam bezit en nog niet je fiscale identificatienummer hebt opgegeven krijg je binnenkort een e-mail met betrekking tot nieuwe nalevingsvereisten voor .es-domeinnamen. Deze e-mail bevat essentiële informatie die je helpt bij het verstrekken van je fiscale identificatienummers (ook wel NIF/NIE-nummers genoemd) om annulering te voorkomen van onze diensten, zoals e-mail en websites). Je kan 24/7 contact opnemen met onze supportafdeling op + 1 480 505-8877 als je hiervoor hulp nodig hebt!

De .es-landcode op het hoogste domeinnaamniveau (ccTLD) is een extensie die Spanje vertegenwoordigt. Domeinnamen met de .es-extensie zijn nuttig voor bedrijven of personen die het groeiende aantal internetgebruikers in Spanje of de globale Spaans sprekende gemeenschap willen bereiken, Het registreren van een .es-domeinnaam biedt je regionale erkenning en een eenvoudig te beheren webaanwezigheid.

De onderstaande informatie is ook van toepassing op de volgende country-code second-level-domeinen (ccSLDs):

  • .com.es — Bedoeld voor commerciële entiteiten
  • .nom.es — Bedoeld voor persoonlijke namen
  • .org.es — Bedoeld voor niet-commerciële entiteiten

Wie kan .es-domeinnamen registreren?

Een .es-domeinnaam kan door iedereen/ieder bedrijf geregistreerd worden op basis van het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Er moet hiervoor een identificatienummer verstrekt worden van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs (bijv. rijbewijs, paspoort, fiscaal identiteitsbewijs, bedrijfsregistratie, BTW-nummer).

Als de registerhouder van de domeinnaam een persoon is, moeten de registerhouder van de domeinnaam en de beheerder overeenkomen.

Domeinnamen kunnen maximaal 63 tekens en minimaal 3 tekens lang zijn, en kunnen letters (a t/m z), cijfers (0 t/m 9) en koppeltekens (behalve aan het begin en het einde, en als derde en vierde teken van de domeinnaam) bevatten. Je kunt geen domeinnamen registreren met speciale tekens, zoals & en #.

Als je een telefoonnummer aan je .es-domeinnaam wilt koppelen, moet je de volgende indeling gebruiken: +1.########## (let op de punt na de 1).

Door welk register worden .es-domeinnamen beheerd?

Nic.ES is het register voor .es-domeinnamen.

Voor hoe lang kan ik .es-domeinnamen registreren?

De minimale registratieduur voor .es-domeinnamen is 1 jaar en de maximale duur is 5 jaar.

Wanneer worden .es-domeinnamen verlengd?

Je .es-domeinnaam moet voor de vervaldatum worden verlengd. De verlengingsdatum is afhankelijk van of je zelf handmatig wilt verlengen of automatisch via ons wilt verlengen.

Je kunt je .es-domeinnaam handmatig verlengen via Domeinbeheer als deze binnen 1 jaar voor de vervaldatum valt. Zie Handmatig verlengen voor meer informatie.

Als je je domeinnaam niet handmatig verlengt, proberen we 54 dagen voorafgaand aan de vervaldatum automatisch opnieuw te verlengen. Als deze poging mislukt, proberen we het 45 dagen voorafgaand aan de vervaldatum opnieuw. Als de tweede poging mislukt, proberen we het 35 dagen voorafgaand aan de vervaldatum voor de laatste keer.

Als onze laatste poging om de domeinnaam automatisch te verlengen mislukt en je deze niet handmatig hebt verlengd, wordt je domein geparkeerd en moet je deze terugclaimen. Hier kunnen kosten aan zijn verbonden. Zie Verlopen domeinnamen herstellen voor terugclaiminstructies.

Kan ik .es-domeinnamen overdragen naar mijn account bij jullie?

Ja. Zie Mijn domein overdragen aan GoDaddy voor informatie over de procedure voor de overdracht. De overdracht van .es-domeinnamen zijn op drie manieren uniek:

  • De domeinnaam hoeft niet ontgrendeld te zijn voor de overdracht.
  • De Admin-C (PCA) ontvangt een e-mail met koppeling voor goedkeuren en annuleren en heeft 10 dagen de tijd om de overdracht goed te keuren of te annuleren. Als de Admin-C de overdracht binnen 10 dagen goedkeurt, is de overdracht voltooid.
  • Wegens registratiebeperkingen wordt er geen extra registratietijd aan een .es-domeinnaam toegevoegd als je deze naar ons overdraagt.

Hoe draag ik .es-domeinnamen van jullie over naar een andere registerhouder?

Dezelfde registerregels zijn van toepassing als bij de overdracht van een .es-domeinnaam naar ons. Raadpleeg je nieuwe registerhouder voor de exacte informatie om het overdrachtproces te beginnen. De domeinnaam hoeft niet ontgrendeld te zijn voor de overdracht.

Kan ik privacy en beveiliging toevoegen aan .es-domeinnamen?

Domains by Proxy noch beschermde registratie wordt aangeboden voor .es-domeinnamen.

Kan ik .es-domeinnamen nabestellen?

We ondersteunen momenteel geen nabestelling van .es-domeinnamen.

Kan ik .es-domeinnamen verhuizen naar een andere account bij jullie?

Ja, maar er zijn wel beperkingen. Als je een .es-domeinnaam verhuist, kan de voornaam, achternaam en bedrijfsnaam van de registrant niet worden gewijzigd.

Kan ik de contactgegevens voor .es-domeinnamen bijwerken?

Ja. Zie het volgende artikel voor meer informatie:

.

Zijn er naamserververeisten voor mijn .es-domeinnamen?

Nee. Alle geldige naamserver kunnen met .es-domeinnamen worden gebruikt.

Wat is het restitutiebeleid voor .es-domeinnamen?

Op dit moment geven we geen restitutie na annulering voor .es-domeinnamen (registratie, automatische verlenging en handmatige verlenging).


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.