Help

Domeinen Help

Over .dk-domeinen

DK Hostmaster is de sponsor en Hexonet oftewel 1 Api GmbH is onze back-endprovider voor de ccTLD .dk-extensie. Deze extensie vertegenwoordigt Denemarken.

Wie kunnen er .dk-domeinen registreren?

Iedereen kan een .dk-domein registreren. Als de contactgegevens voor de registrant of beheerder van een organisatie/bedrijf zijn die/dat in Europa is gevestigd, moeten een geldig btw-nummer worden opgegeven. Als de contactgegevens voor de registrant of beheerder een natuurlijke persoon is, ongeacht waar die is gevestigd, of een organisatie/bedrijf buiten Europa, hoeft er geen btw-nummer te worden opgegeven.

Het proces om je .dk-domein te activeren is eenvoudig. De vermelde registrant heeft vlak na aankoop van je domein een e-mail ontvangen van info@dk-hostmaster.dk. Bij deze e-mail zit een bijlage met je gebruikers-ID en wachtwoord voor je registeraccount, en stappen om je domein te activeren. Als je deze e-mail niet kunt vinden, neem dan contact op met info@dk-hostmaster.dk om je aanmeldgegevens op te vragen. Volg de stappen en activeer je domein zo snel mogelijk. Als je dit niet doet binnen 4 dagen na aankoop van het domein, wordt je domeinnaam verwijderd zonder restitutie.

Opmerking: Je moet de contactgegevens voor facturering niet bijwerken, omdat de domeinnaam hierdoor naar het register wordt overgedragen, waardoor je de domeinnaam niet meer kunt beheren via je GoDaddy-account. 1API GmbH (oftewel Hexonet) is de partner die we gebruiken om het aanbieden van .dk-domeinen mogelijk te maken. Als je per ongeluk het domein hebt overgedragen bij ons vandaan, neem dan contact op met onze bekroonde GoDaddy-experts voor hulp.

Registratiebeperkingen
Moet gebruikmaken van
 • 1 - 63 tekens
Kan gebruikmaken van
 • Letters: a-z
 • Cijfers: 0-9
 • Koppeltekens (behalve als het eerste of laatste teken van de domeinnaam)
Kan geen gebruikmaken van
 • Speciale tekens (zoals & en #)

Functies Beschikbaarheid
Registratieduur 1, 2, 3 of 5 jaar
Verlengingsduur 1 jaar 1
Bulkregistratie Ondersteund
Nalevering Niet ondersteund
Overdrachten naar Ondersteund: 2
Uitgaande overdrachten Ondersteund: 3
Accountwijziging Niet ondersteund
Eigendomsbescherming Niet ondersteund
Privacybescherming Niet ondersteund
CashParking Niet ondersteund
Contactinformatie bijwerken‌‌ Ondersteund: 4
IDN Niet ondersteund
Restituties

Voor details over restituties ga je naar de pagina Restitutiebeleid van GoDaddy. Voor de meeste domeinen gelden de standaardvoorwaarden. Maar voor sommige domeinen zijn er uitzonderingen van toepassing of is restitutie helemaal niet mogelijk. Kijk bij de BEIDE volgende categorieën:

 • Producten met speciale restitutievoorwaarden (te vinden onder Registraties/verlengingen domeinnamen)
 • Producten niet in aanmerking voor restituties

Aangepaste naamserververeiste
Moet gebruikmaken van
 • 2-7 naamservers
Kan gebruikmaken van
 • IPv4
Kan geen gebruikmaken van
 • IPv6
 • Vanity-naamservers
 • DNSSEC

Naamservers kunnen alleen gebruikt worden als ze geregistreerd staan bij HostmasterDK, en als het domein op de juiste manier geactiveerd is door de domeineigenaar.

Neem contact op met het .dk-register om je naamservers bij te werken, en geef de URL, je telefoonnummer en e-mailadres door. Vervolgens ontvang je een e-mail van het register waarin wordt gevraagd naar de site te gaan en de naamserverwijziging te bevestigen. Je kunt het verzoek ook indienen via het register.

1 Verlengingsbeperkingen

Verlengingen zijn toegestaan op elk moment tussen 61 dagen voor de vervaldatum en 3 dagen voor de vervaldatum. Het kan tot 72 uur duren voordat verlengingen voor .dk-domeinen weer in het account verschijnen nadat ze verlopen zijn.

Er is geen respijtperiode voor handmatig verlengen of automatisch verlengen.

2 Overdrachtsbeperkingen

Om het overdrachtsproces te starten kun je rechtstreeks contact met ons opnemen via cctldtransferin@godaddy.comvoor hulp.

3 Beperkingen bij overdrachten bij ons vandaan

Het overdrachtsproces is uniek voor .dk. Het domein moet ontgrendeld worden maar er is geen autorisatiecode nodig. Begin de overdracht met de ontvangende registerhouder om het proces te starten.

4 Vereiste voor bijwerken van contactgegevens

Je kunt alleen contactgegevens voor techniek en facturering bijwerken voor .dk-domeinnamen via GoDaddy. Je kunt echter wel de contactgegevens voor de registrant en beheerder wijzigen via het register zelf.

Meer informatie

 • Wil je een .dk-domein registreren? Zoek vandaag nog naar je domein.

Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.