Beheerde WordPress -e -commerce Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Over de statussen van cadeaubonnen

Wanneer je cadeaubonnen maakt met de functie Cadeaubonnen, kan een cadeaubon een van de volgende vijf statussen hebben. Lees meer over wat elke status aangeeft en waarom.

In afwachting van

Zodra het cadeaubonproduct is besteld, wordt er een cadeaubon in behandeling gemaakt. Een cadeaubon die in behandeling is, kan niet worden ingewisseld en de cadeaubon is niet gegenereerd.

Actief

Wanneer de bestelling met het cadeaubonproduct wordt verplaatst naar een betaalde bestelstatus , wordt de cadeaubon gegenereerd en wordt de cadeaubonstatus bijgewerkt naar actief. Deze status geeft aan dat de cadeaubon klaar is en op elk moment kan worden ingewisseld.

De koper van de cadeaubon ontvangt een e -mail en kan zich aanmelden bij Mijn account > Cadeaubonnen om de pdf van de cadeaubon te downloaden.

Als er een e-mail voor de ontvanger van een cadeaubon is opgegeven in de sjabloon voor een cadeaubon voor eenmalig gebruik of de sjabloon voor een multifunctionele cadeaubon , wordt op dit moment ook een e-mail met de gegenereerde PDF van de cadeaubon naar de ontvanger verzonden. Actieve cadeaubonnen kunnen gedeeltelijk of volledig worden ingewisseld.

Ingewisseld

Zodra een cadeaubon volledig is ingewisseld (er is geen restwaarde meer), verandert de status van "Actief" in "Verzilverd". Gedeeltelijk ingewisselde cadeaubonnen blijven in de status "Actief" cadeaubon.

Vervallen

Cadeaubon kan ongeldig worden verklaard om te voorkomen dat de resterende waarde van de cadeaubon door een klant wordt gebruikt. Een ongeldige cadeaubon kan niet meer worden ingewisseld nadat deze is ongeldig verklaard.

Als je een bestelling restitueert, wordt de status van de cadeaubon niet automatisch bijgewerkt van actief naar ongeldig. Je moet ervoor zorgen dat een cadeaubon ongeldig wordt verklaard wanneer je de bestelling hebt terugbetaald waarbij de cadeaubon is gekocht.

Verlopen

Als je een vervaldatum instelt in het cadeaubon -sjabloon, dan vervalt een cadeaubon automatisch op basis van die datum. Een verlopen cadeaubon kan niet worden ingewisseld. Als er geen vervaldatum is ingesteld, wordt de vervaldatum van de cadeaubon ingesteld op "Nooit".

Meer info