Help

Domeinen Help

Over .de domeinen

denic.de is de sponsor en KeySystems is onze back-endprovider voor de ccTLD-.de-extensie die Duitsland vertegenwoordigt.

Wie kunnen er .de-domeinen registreren?

Personen en bedrijven die zich in Duitsland bevinden of die een beheerderservice (die door GoDaddy kan worden verstrekt) gebruiken, kunnen .de-domeinnamen registreren.

Registratiebeperkingen
Moet gebruikmaken van
 • 3 - 63 tekens
Kan gebruikmaken van
 • Letters: a-z
 • Cijfers: 0-9
 • Koppeltekens (behalve als het eerste of laatste teken van de domeinnaam)
Kan geen gebruikmaken van
 • Speciale tekens (zoals & en #)


Functies Beschikbaarheid
Registratieduur 1 jaar
Verlengingsduur 1 jaar1
Bulkregistratie Ondersteund
Nalevering Niet ondersteund
Inkomende overdrachten Ondersteund: 2
Uitgaande overdrachten Ondersteund: 3
Accountwijziging Ondersteund: 4
Beschermde registratie Niet ondersteund
Privéregistratie (DBP) Niet ondersteund
CashParking Ondersteund
Contactinformatie bijwerken‌‌ Ondersteund 5
IDN's Ondersteund (Duits)
Restituties

Voor details over restituties ga je naar de pagina Restitutiebeleid van GoDaddy. Voor de meeste domeinen gelden de standaardvoorwaarden maar voor sommige domeinen zijn er uitzonderingen van toepassing of is restitutie helemaal niet mogelijk. Kijk bij de BEIDE volgende categorieën:

 • Producten met speciale restitutievoorwaarden (te vinden onder Registraties/verlengingen domeinnamen)
 • Producten niet in aanmerking voor restituties

Aangepaste naamserververeisten
Moet gebruikmaken van
 • 0-13 naamservers
 • Autoriteitsnaamservers
 • Elke naamserver moet zich in een apart netwerk (klasse C) bevinden. Dat wil zeggen, de eerste drie octetten kunnen niet hetzelfde zijn. Een voorbeeld: 216.1.69.1 en 68.42.99.120 zijn geldige adressen.
Kan gebruikmaken van
 • IPv4
 • IPv6
Kan geen gebruikmaken van
 • Vanity-naamservers
 • DNSSEC
DNS-validatietool


1Verlengingsbeperkingen

Je .de-domeinnaam wordt vóór de vervaldatum verlengd. De verlengingsdatum is afhankelijk van of je domeinnaam automatisch of handmatig wordt verlengd. We proberen op de eerste dag van de maand voordat deze vervalt de domeinnaam automatisch te verlengen. Als de verlengingspoging mislukt, proberen we dat op de 10e van de maand en vervolgens op de 20e van de maand opnieuw.

Als we de domeinnaam niet automatisch kunnen verlengen en als deze op de 20e van de maand voorafgaand aan de vervaldatum niet handmatig is verlengd, kun je proberen om de domeinnaam terug te krijgen. Hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Zie Verlopen domeinnamen herstellen voor instructies voor het herstellen.

Een voorbeeld: Je .de-domein vervalt op 10 oktober. Als je de domeinnaam niet automatisch verlengt, kun je deze vanaf 20 september handmatig verlengen. Bij automatische verlenging proberen we de domeinnaam op 1 september, 10 september en 20 september te verlengen.2Vereisten voor een overdacht naar ons

Als je een .de-domein overdraagt, worden alle registratietermijnen van meer dan en jaar niet overgedragen op de nieuwe registerhouder.

Als de achterblijvende registerhouder de informatie van onze beheerder nodig heeft, neem je contact op met de klantondersteuning.3Vereisten voor uitgaande overdrachten

Neem contact op met de klantenservice voor het aanvragen van een autorisatiecode voor een uitgaande overdracht van het .de-domein.4Vereisten voor accountwijzigingen:

Als je een .de-domein naar een ander account verplaatst, kun je de voornaam, achternaam of organisatie van de registrant niet wijzigen. Kies de optie 'niet wijzigen' voor de contactgegevens tijdens het proces voor de accountwijziging.


5Vereisten voor bijwerken van contacten:

Neem contact op met ons supportteam voor hulp als je de registratiegegevens van je .de-domeinnaam wilt aanpassen.

Je kunt alle andere domeinnaamcontacten aanpassen via Domeinbeheer. Zie Contactgegevens van mijn domein wijzigen voor meer informatie over dit proces.


Meer informatie

 • Wil je een nieuw .de-domein registreren? Zoek vandaag nog naar je domein.

Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.