Help

Domeinen Help

Over .br-domeinen

De landcode .br (ccTLD) van een top-level domeinnaam is een extensie die staat voor Brazilië. De onderstaande informatie geldt ook voor de volgende domeinnamen op secundair niveau (ccSLD‘s):

  • .com.br — Bedoeld voor commerciële entiteiten
  • .net.br — Bedoeld voor netwerkinfrastructuren, zoals internetserviceproviders (ISP's)

Opmerking: Deze domeinnamen kunnen maximaal 26 tekens en minimaal 3 tekens hebben, en kunnen letters (a t/m z), cijfers (0 t/m 9) en koppeltekens (behalve aan het begin en het einde van de domeinnaam) bevatten. Je kunt geen domeinnamen registreren met speciale tekens, zoals & en #.

Functies Beschikbaarheid
Wie kunnen er .br-domeinen registreren? Details hieronder1
Registratielengte 1-10 jaar
Lengte verlenging 1-10 jaar
Verlengingsbeperkingen Meer informatie hieronder2
Naamserververeisten Details hieronder3
Wordt overgedragen naar GoDaddy Zie Overdrachten en accountwijzigingen voor .BR-domeinen
Overdracht vanaf Neem contact op met de klantondersteuning
Privéregistratie Niet ondersteund
Beschermde registratie Niet ondersteund
Naleveringen Niet ondersteund
Bulkregistratie Ondersteund
Accountwijziging Zie Overdrachten en accountwijzigingen voor .BR-domeinen
Contactinformatie bijwerken Meer informatie hieronder4
IDN's Portugees
Verlopen/respijt Details hieronder5
Restitutiebeleid Details hieronder6
Register NIC BR /Registro.br

Details

1 Beperkingen voor registraties

Waarschuwing: je moet over een Braziliaans belastingnummer (CNPJ/CPF) beschikken om een .br- domein te registreren.

Opmerking: het kan tot 5 dagen duren voordat .br-domeinen worden geregistreerd.

Belangrijke informatie voor inwoners van Brazilië die al eigenaar zijn van een .br-domein (.com.br, .net.br, enz.

Het Braziliaanse register wijst de registerhouder van het eerste .com.br- of .net.br-domein die je hebt gekocht toe als je standaardregisterhouder (je CNPJ-/CPF-ID wordt aan deze registerhouder gekoppeld). Om deze reden wordt ervan uitgegaan dat daaropvolgende domeinregistraties van dezelfde registerhouder afkomstig zullen zijn.

Gezien deze beperking kun je je CNPJ-/CPF-ID aan GoDaddy koppelen en vervolgens doorgaan met je aankoop.

2 Verlengingsbeperkingen

Je .br-domeinnaam wordt verlengd voordat de vervaldatum wordt bereikt. De verlengingsdatum is afhankelijk van of je de domeinnaam instelt op automatisch verlengen of handmatig verlengen. Wij proberen de domeinnaam automatisch te verlengen op de eerste dag van de maand vóór de vervaldatum van de domeinnaam. Als de verlengingspoging mislukt, proberen wij later opnieuw of wij kunnen verlengen. Als die poging mislukt, doen wij 10 dagen later de laatste poging.

Een voorbeeld: Je .com.br-domein vervalt op 10 oktober. Als je de domeinnaam niet automatisch verlengt, kun je deze vanaf 20 september handmatig verlengen. Bij automatische verlenging proberen we de domeinnaam op 1 september, 10 september en 20 september te verlengen.

Als we de domeinnaam niet automatisch kunnen verlengen en als deze op de 20e van de maand voorafgaand aan de vervaldatum niet handmatig is verlengd, kun je proberen om de domeinnaam terug te krijgen. Hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Zie Verleng mijn verlopen domein voor meer informatie.

3 Naamserververeisten

Alle .br-domeinnamen moeten beschikken over twee bindende naamservers. Voordat je de domeinnaam registreert of aanpast, moet je alleen die naamservers vermelden die in het bijbehorende zonebestand zijn opgenomen.

Als je een .br-domeinnaam bij ons wilt registreren en onze naamservers wilt gebruiken, voeren wij deze procedure voor je uit.

Als je je eigen naamservers wilt gebruiken, moet je deze instellen voordat je de domeinnaam registreert of aanpast. Je moet er bovendien voor zorgen dat deze naar behoren worden omgezet voordat je deze aan de domeinnaam toewijst in ons systeem.

Opmerking: Gebruik de tool voor het controleren van de naamserver van het .br-registerom te controleren of je DNS-zonebestanden naar behoren zijn ingesteld op de server voordat je NS probeert te wijzigen. Als deze niet naar behoren zijn ingesteld, dan mislukt de naamserverwijziging en zal het vorige geldige paar worden ingesteld. Google kan, indien nodig, hulp bieden bij het vertalen van reacties.

Een voorbeeld: als je coolexample.com.br wilt registeren en de naamservers ns1.coolexample.br en ns2.coolexample.br wilt gebruiken, moet je die naamservers in het zonebestand van de domeinnaam vermelden.

Nadat je je naamserver hebt ingesteld en je domeinnaam hebt geregistreerd, volg je de instructies in De naamservers voor mijn domeinen wijzigen om de naamservers in ons systeem in te stellen.

4 Vereisten voor bijwerken van contactgegevens

Je kunt de contactgegevens voor beheer, techniek en facturering van je domeinnaam bijwerken.

Opmerking: Als je al een account hebt gemaakt bij het register, kan de contactpersoon die is gekoppeld aan je CNPJ/CPF (ook wel contactpersoon BR ORG genoemd) alleen worden bijgewerkt op de website van het register. Je moet de contactgegevens voor facturering niet bijwerken, omdat de domeinnaam hierdoor naar het register wordt overgedragen, waardoor je de domeinnaam niet meer kunt beheren via je GoDaddy-account. 1API GmbH (oftewel Hexonet) is de partner die we gebruiken om het aanbieden van .DK-domeinen mogelijk te maken. Als je het domein per ongeluk hebt overgedragen, neem dan contact op met onze klantondersteuning voor hulp.

Neem voor wijzigingen van de volgende velden contact op met onze supportafdeling:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Organisatie (bedrijfsnaam)
  • Land

Je kunt alle andere contactinformatie voor je domeinnaam bijwerken in Domeinbeheer. Zie Contactgegevens voor mijn domein wijzigen voor meer informatie.

6 Verloop/respijt

Als we de domeinnaam niet automatisch kunnen verlengen en als deze op de 20e van de maand voorafgaand aan de vervaldatum niet handmatig is verlengd, kun je proberen om de domeinnaam terug te krijgen. Hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Zie Verleng mijn verlopen domein voor meer informatie.

5 Restitutiebeleid

Voor details over restituties ga je naar de pagina Restitutiebeleid van GoDaddy.

Voor de meeste domeinen gelden de standaardvoorwaarden, maar voor sommige domeinen zijn er uitzonderingen van toepassing of is restitutie helemaal niet mogelijk. Kijk bij de BEIDE volgende categorieën:

  • Producten met speciale restitutievoorwaarden (te vinden onder Registraties/verlengingen domeinnamen)
  • Producten niet in aanmerking voor restituties

Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.