Help

Domeinen Help

Over .be-domeinen

De landcode .be (ccTLD) van een toplevel-domeinnaam is een extensie die staat voor België.

Opmerking: domeinnamen kunnen maximaal 63 tekens en minimaal 3 tekens lang zijn, en kunnen letters (a t/m z), cijfers (0 t/m 9) en koppeltekens (behalve aan het begin en het einde van de domeinnaam) bevatten. Je kunt geen domeinnamen registreren met speciale tekens, zoals & en #.

Functies Beschikbaarheid
Wie kunnen er .be-domeinen registreren? Iedereen
Registratielengte 1 jaar
Lengte verlenging 1 jaar
Verlengingsbeperkingen Details hieronder1
Naamserververeisten Meer informatie hieronder2
DNSSEC Ondersteund
Wordt overgedragen op GoDaddy Niet ondersteund
Overdracht vanaf Details hieronder3
Privéregistratie Niet ondersteund
Beschermde registratie Niet ondersteund
Naleveringen Niet ondersteund
Bulkregistratie Ondersteund
Accountwijziging Meer informatie hieronder4
Contactinformatie bijwerken Details hieronder5
IDN's Niet ondersteund
Verlopen/respijt Neem contact op met de klantondersteuning
Restitutiebeleid Zie hieronder6
Register DNS.be

Details

1 Verlengingsbeleid

Je .be-domeinnaam wordt verlengd voordat de vervaldatum wordt bereikt. De verlengingsdatum is afhankelijk van of je de domeinnaam instelt op automatisch verlengen of handmatig verlengen. We proberen op de eerste dag van de maand voordat deze vervalt, om de domeinnaam te verlengen. Als de verlengingspoging mislukt, proberen we dat op de 10e van de maand en vervolgens op de 20e van de maand opnieuw.

Als we de domeinnaam niet automatisch kunnen verlengen en als deze op de 20e van de maand voorafgaand aan de vervaldatum niet handmatig is verlengd, kun je proberen om de domeinnaam terug te krijgen. Hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Zie Verleng mijn verlopen domein voor instructies.

Een voorbeeld: Je .be-domein vervalt op 10 oktober. Als je de domeinnaam niet automatisch verlengt, kun je deze vanaf 20 september handmatig verlengen. Bij automatische verlenging proberen we de domeinnaam op 1 september, 10 september en 20 september te verlengen.

2 Naamserververeisten

Nee. Je kunt alle geldige naamservers gebruiken met .be-domeinnamen. Je kunt maximaal 4 naamservers invoeren.

Als je aangepaste naamservers wilt gebruiken voor je .be-domeinnaam, moet je een procedure die uit twee stappen bestaat, voltooien in Domeinbeheer.

Volg eerst de instructies in De naamservers voor mijn domeinen wijzigen voor het instellen van de hostnaam en IP-adressen voor de afzonderlijke naamservers. Volg vervolgens de instructies in de sectie Naamservers instellen voor een domeinnaam die bij ons is geregistreerd van De naamservers voor mijn domeinen wijzigen om de naamservers in te stellen in ons systeem.

3 Vereisten voor een overdacht bij ons vandaan

Je moet de overdracht van je .be-domeinnaam starten bij de nieuwe registerhouder. Deze vraagt een autorisatiecode voor de overdracht aan de registrant. Neem contact op met de klantenservice voor verdere ondersteuning bij het verkrijgen van de autorisatiecode.

4 Vereisten voor accountwijzigingen

Als je een domeinnaam verhuist, kunnen de voornaam, achternaam en organisatie (bedrijfsnaam) van de registrant niet worden gewijzigd.

5 Vereisten contactpersonen bijwerken

Neem contact op met onze supportafdeling als je de contactinformatie voor de registrant van je .be-domeinnaam wilt bijwerken:

Opmerking: het wijzigen van de voornaam, achternaam en/of organisatie (bedrijfsnaam) van de registrant wordt ook wel een 'ruil' genoemd. Dit proces is een afspiegeling van een nieuwe registratie en de registerhouder brengt hiervoor kosten in rekening (de kosten van één jaar aan registratie). De registratie van de domeinnaam wordt opnieuw ingesteld op één jaar wanneer deze procedure ('ruil') is voltooid.

Je kunt alle andere contactinformatie voor je domeinnaam bijwerken in Domeinbeheer. Zie Contactgegevens voor mijn domein wijzigen voor meer informatie.

6 Restitutiebeleid

Voor details over restituties ga je naar de pagina Restitutiebeleid van GoDaddy.

Voor de meeste domeinen gelden de standaardvoorwaarden, maar voor sommige domeinen zijn er uitzonderingen van toepassing of is restitutie helemaal niet mogelijk. Kijk bij de BEIDE volgende categorieën:

  • Producten met speciale restitutievoorwaarden (te vinden onder Registraties/verlengingen domeinnamen)
  • Producten niet in aanmerking voor restituties

Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.