Help

Domeinen Help

Over .at-domeinen

De landcode .at (ccTLD) van een top-level domeinnaam is een extensie die staat voor Oostenrijk.

Functies Beschikbaarheid
Wie kunnen .at-domeinen registreren? Iedereen
Domeinnaambeperkingen Geen
Registratielengte 1 jaar
Lengte verlenging 1 jaar
Verlengingsbeperkingen Details hieronder1
Naamserververeisten Meer informatie hieronder2
DNSSEC Details hieronder3
Overdracht naar GoDaddy Ondersteund
Overdracht vanaf Meer informatie hieronder4
Privéregistratie Niet ondersteund
Beschermde registratie Niet ondersteund
Naleveringen Niet ondersteund
Bulkregistratie Ondersteund
Accountwijziging Ondersteund
Contactinformatie bijwerken Ondersteund
IDN's Latijnse IDN-domeinen ondersteund
Verlopen/respijt Neem contact op met de klantondersteuning
Restitutiebeleid Niet ondersteund
Register Nic.at

Opmerking: Het gebruik van een postbus als adres wordt niet geaccepteerd.

Gegevens

1 Verlengingsbeleid

Als automatisch verlengen is ingeschakeld, proberen we de kosten in rekening te brengen op de opgeslagen kaart en je domein twee weken voor de vervaldatum, een week voor de vervaldatum en als laatste drie dagen voor de vervaldatum te verlengen. Als de betaling mislukt, brengen we je hiervan op de hoogte.

Als automatisch verlengen niet is ingeschakeld, kun je met GoDaddy handmatig een verlengingsverzoek indienen 3 tot 30 dagen voor de vervaldatum. We kunnen geen verlengingsverzoeken accepteren die eerder dan 30 dagen worden gedaan. Zie Verleng mijn verlopen domein voor meer informatie. De verlengingskosten moeten betaald worden ten tijde van de verlenging.

2 Naamserververeisten

Je kunt maximaal acht (8) naamservers per .at-domeinnaam hebben. Alle .at-domeinnamen moeten beschikken over twee (2) bindende naamservers. Voordat je de domeinnaam aanpast, moet je alleen die naamservers vermelden die in het bijbehorende zonebestand zijn opgenomen.

Als je een .at-domeinnaam bij ons wilt registreren en onze naamservers wilt gebruiken, voeren wij deze procedure voor je uit.

Als je je eigen naamservers wilt gebruiken, moet je deze instellen voordat je de domeinnaam aanpast. Je moet er bovendien voor zorgen dat deze naar behoren worden omgezet voordat je deze aan de domeinnaam toewijst in ons systeem.

Opmerking: Je kunt het hulpmiddel voor DNS-validatie gebruiken om ervoor te zorgen dat deze naar behoren worden omgezet. Als je geen voorkeur hebt voor een DNS-validatie, kun je iedere zoekmachine gebruiken om er een te vinden.

Een voorbeeld: als je coolexample.com.at wilt registeren en de naamservers ns1.coolexample.at en ns2.coolexample.at wilt gebruiken, moet je die naamservers in de zonerecords van de domeinnaam vermelden.

Nadat je je naamserver hebt ingesteld, volg je de instructies in De naamservers voor mijn domeinen wijzigen om de naamservers in ons systeem in te stellen.

3 DNSSEC-vereisten

Zie
voor meer informatie over het inschakelen van DNSSEC voor je .at-domeinnaam en
voor informatie over de velden voor een digitale handtekening (DS-velden) die hiervoor vereist zijn. Je kunt maximaal zes (6) DS-records configureren voor je .at-domeinnaam.

4 Vereisten voor een overdacht bij ons vandaan

Je moet de ontvangende registerhouder vragen de overdacht van de .at-domeinen in gang te zetten. De overdracht wordt voltooid wanneer de verliezende registerhouder (of Nic.at in bepaalde gevallen) de auth-code geeft en het overdrachtsverzoek verzendt. Vanwege registerbeperkingen, blijft bij een overdacht van .at-domeinen alleen de resterende registratietijd behouden. Er vindt geen automatische verlenging van de registratie plaatst.

Opmerking: Je domeinnaam hoeft niet ontgrendeld te zijn voor de overdracht.

Zie Mijn domein overdragen vanuit GoDaddy voor meer informatie over de overdacht van domeinnamen naar een andere registerhouder.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.