Outlook 2010 en 2013: Problemen met e-mail oplossen

Use the following information to troubleshoot common issues when setting up email in Outlook. In the meantime, you can always use Workspace webmail to check and send email.

Before trying any troubleshooting steps, please try setting up your email manually, in Outlook:

Stap 1: Zorg dat je verbinding kunt maken met Workspace Mail

Maak eerst verbinding met Workspace Mail in je webbrowser om te controleren of je een account hebt met een gebruikersnaam en wachtwoord die werken. Ga naar http://email.secureserver.net en meld je aan.

Als je je niet kunt aanmelden, controleer dan nog een keer of je e-mailaccount is ingesteld en je het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt gebruikt. Mogelijk dien je contact op te nemen met de systeembeheerder die je account heeft ingesteld. Zie de volgende artikelen voor meer informatie: Set up email addresses en Set up email addresses.

Step 2: controleer zorgvuldig uw instellingen

Het toevoegen van server- en accountinformatie kan lastig zijn; een typefout bij een of twee letters is zo gemaakt. Controleer nog een keer of je de juiste servers voor inkomende en uitgaande e-mail (hostnamen), en het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt opgegeven om verbinding met je e-mailaccount te maken.

Je servernamen wijken mogelijk ook af van onze standaardconfiguratie, afhankelijk van het type e-mailabonnement en waar je dit hebt aangeschaft. Zie

voor meer informatie.

Stap 3: Je wachtwoord opnieuw instellen

Als het wachtwoord is gecontroleerd door een succesvolle aanmelding, maar het niet lukt om je e-mail in te stellen in Outlook, moet je je wachtwoord voor E-mail werkruimte opnieuw instellen. (Je kunt opnieuw hetzelfde wachtwoord gebruiken.)

Probeer opnieuw of je je e-mailaccount kunt instellen nadat je het wachtwoord opnieuw hebt ingesteld.

Stap 4: Probeer andere SMTP-poorten

Doorgaans werken SSL en poort 465 prima. Als je wel e-mail kunt ontvangen in Outlook maar niet verzenden, controleer dan nog een keer of je het juiste poortnummer gebruikt.

Internetproviders of netwerkproviders blokkeren soms om beveiligingsredenen specifieke poorten. Als de standaardinstellingen niet werken, kunt u enkele alternatieve poorten proberen.

De SMTP-poortinstellingen in Outlook wijzigen

1. Klik in Microsoft Outlook 2010 op Bestand en klik op Accountinstellingen.
  2. Selecteer de account die je wilt wijzigen en klik op Wijzigen.
  3. Klik op Meer instellingen... en selecteer het tabblad Geavanceerd.
  4. Schakel naast Het volgende type versleutelde verbinding gebruiken de optie SSL in.
  5. Typ naast Uitgaande server (SMTP) de waarde 465. Klik op OK en klik op Volgende.
  6. Als deze instellingen niet werken, herhaal dan stap 1 t/m 3 en selecteer Geen bij Het volgende type versleutelde verbinding gebruiken. Probeer deze andere poorten bij Uitgaande server (SMTP): 80, 3535 of 25.
  7. Klik op OK en Volgende om te zien of de andere poorten werken.

Stap 5: Contact opnemen met de klantenondersteuning

Neem contact op met de klantenondersteuning als u deze stappen hebt doorlopen en het nog steeds niet lukt om uw e-mailaccount te gebruiken op uw apparaat. Wij hebben toegang tot enkele aanvullende hulpmiddelen en het kan zijn dat er sprake is van een probleem met uw e-mailaccount dat wij kunnen oplossen.

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.