Outlook 2010: E-mail werkruimte instellen

Dit artikel gaat alleen over Workspace E-mail. Ga voor instructies over Office 365 E-mail naar Outlook: E-mail instellen

Je kunt misschien nauwelijks wachten om e-mail in te stellen op je computer. Het duurt ongeveer 5 minuten om je e-mail aan de praat te krijgen in Outlook® 2010. Deze stappen werken voor de meeste van onze klanten, maar soms moeten er enkele extra wijzigingen worden aangebracht, afhankelijk van waar je woont en welke internetprovider je gebruikt.

Zie het artikel Outlook 2010 en 2013: Problemen met e-mail oplossen voor hulp als je de onderstaande stappen volgt, maar geen e-mail kunt ontvangen of verzenden.

VOORDAT JE BEGINT: om Outlook voor je e-mail in te stellen, moet je je POP- of IMAP-instellingen en poorten voor de mailserver weten. Ga om deze informatie te vinden naar het Informatiecentrum en noteer de informatie die onder de instellingen voor de e-mailserver wordt weergegeven.

E-mail instellen in Microsoft Outlook 2010

Volg de onderstaande instructies op om je e-mailaccount handmatig in te stellen

E-mail in Outlook 2010 instellen

1. Open Microsoft Outlook 2010. Klik op Bestand en klik vervolgens op Account toevoegen.
  2. Selecteer onderaan Serverinstellingen of extra servertypes handmatig configureren en klik op Volgende.
  3. Selecteer Internet-e-mail en klik op Volgende.
  4. Voer je naam en je volledige e-mailadres in.
  5. Als je IMAP hebt, selecteer dan bij accounttype IMAP. Als je het niet zeker weet, selecteer dan POP3. Gebruik deze instellingen voor je servers voor inkomende en uitgaande e-mail, afhankelijk van het type e-mail dat je gebruikt:
    POP3
    Server voor inkomende e-mail pop.secureserver.net
    Server voor uitgaande e-mail (SMTP) smtpout.secureserver.net
    IMAP
    Server voor inkomende e-mail imap.secureserver.net
    Server voor uitgaande e-mail (SMTP) smtpout.secureserver.net
  6. Voer je gebruikersnaam (dat is je volledige e-mailadres) en je wachtwoord in en selecteer Wachtwoord onthouden.
  7. Klik op More Settings (Meer instellingen).
  8. Klik op het tabblad Uitgaande e-mail. Selecteer Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist en Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail. Selecteer het tabblad Geavanceerd.
  9. Voer naast Uitgaande e-mail (SMTP) 80 in en klik vervolgens op OK.
  10. Klik op Volgende.
  11. Outlook 2010 zal je instellingen testen. Wanneer dit is gebeurd, klik je op Sluiten.
  12. Klik op Voltooien.

Dat was het. Als alles naar behoren werkt, krijg je een aantal e-mailberichten te zien. Als dit niet het geval is, druk dan op de F9-toets van je toetsenbord om berichten te ontvangen.

Het hulpprogramma voor installatie van Outlook gebruiken

Het hulpprogramma voor het instellen van Microsoft® Outlook® configureert automatisch je e-mailaccount voor gebruik met Outlook. Het hulpprogramma werkt alleen als je e-mail bij ons wordt gehost, Outlook op je computer is geïnstalleerd en je Outlook ten minste één keer hebt geopend.

Het hulpprogramma voor installatie van Outlook gebruiken

1. Download het hulpprogramma voor installatie van Outlook, installeer het programma en voer het uit.

Het hulpprogramma voor installatie van Outlook is een uitvoerbaar bestand dat je op je computer moet opslaan alvorens het te starten.

2. Selecteer indien van toepassing de e-mailclient die je wilt instellen.
  3. Voer je naam in. Deze informatie wordt in het veld Van weergegeven van e-mailberichten die jij hebt verzonden.
  4. Voer je e-mailadres in dat je met deze account wilt gebruiken.
  5. Voer je wachtwoord in.
  6. Als je toegang tot je e-mail wilt via Webmail, moet je er voor zorgen dat Een kopie van berichten op de server achterlaten is geselecteerd.
  7. Klik op Account instellen.
  8. Klik op OK.

Sommige internetproviders accepteren de standaardinstellingen van het hulpprogramma voor installatie van Outlook niet. In dit geval moet je ze mogelijk handmatig bewerken. Zie voor meer informatie Oplossing problemen met verbinden van e-mail in Outlook Express.

Het hulpprogramma voor installatie van Outlook biedt support voor de volgende besturingssystemen en e-mailprogramma's:

• Microsoft Windows® XP
  • Windows Vista® 32 bits
  • Windows Vista® 64 bits
  • Windows® 7
  • Outlook® Express 6
  • Windows® Mail
  • Outlook® 2003
  • Outlook® 2007
  • Outlook® 2010

Als je geen e-mailberichten ontvangt of kan versturen raadpleeg dan Outlook 2010 en 2013: Problemen met e-mail oplossen. Maak je zich geen zorgen. Er kunnen een aantal dingen gebeuren tijdens de instelling. We zullen je helpen dit te onderzoeken en op te lossen.

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.