Outlook 2007: Workspace E-mail instellen

Dit artikel gaat alleen over Workspace E-mail. Ga voor instructies over Office 365 E-mail naar Outlook: E-mail instellen

Outlook instellen gaat vrij snel - hoewel dit veel informatie lijkt heb je niet meer dan 5 minuten nodig om je e-mail in Outlook 2007 in te stellen.

VOORDAT JE BEGINT: Als je je e-mail wilt instellen in Outlook, moet je de instellingen voor de POP- of IMAP-e-mailserver en poorten kennen. Je vindt deze in het Centrum voor het instellen van e-mail. Noteer de informatie die wordt weergegeven onder Instellingen voor e-mailserver.

Je moet voor probleemoplossing SMTP-relays hebben ingeschakeld op je account. Zie het volgende artikel voor meer informatie: De SMTP-relays van je e-mailaccount beheren.

Je e-mail instellen in Outlook 2007

Volg de onderstaande instructies op om je e-mailaccount handmatig in te stellen

E-mail instellen in Outlook 2007

1. Open Microsoft Outlook 2007. Selecteer in het menu Extra de optie Accountinstellingen.
  2. Klik op Nieuw.
  3. Selecteer Microsoft Exchange, POP3, IMAP of HTTP en klik vervolgens op Volgende.
  4. Voer je naam, je e-mailadres en je wachtwoord in en bevestig je wachtwoord ook nog.
  5. Selecteer onderaan Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren en klik op Volgende.
  6. Selecteer Internet-e-mail en klik op Volgende.
  7. Selecteer IMAP of POP3 voor je Accounttype. Gebruik deze instellingen, afhankelijk van het type e-mail dat je hebt, voor je servers voor je binnenkomende en uitgaande e-mail:
    POP3
    Server voor inkomende e-mail pop.secureserver.net
    Server voor uitgaande e-mail (SMTP) smtpout.secureserver.net
    IMAP
    Server voor inkomende e-mail imap.secureserver.net
    Server voor uitgaande e-mail (SMTP) smtpout.secureserver.net
  8. Voer je naam en je volledige e-mailadres in.
  9. Voer je gebruikersnaam (dat is je volledige e-mailadres) en je wachtwoord in en selecteer Wachtwoord onthouden.
  10. Klik op More Settings (Meer instellingen).
  11. Klik op het tabblad Server voor uitgaande e-mail. Selecteer Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist en Use same settings as my incoming server (Dezelfde instellingen als voor mijn binnenkomende e-mail gebruiken).
  12. Selecteer het tabblad Geavanceerd.
  13. Voer naast Uitgaande e-mail (SMTP) 80 in.
  14. Optioneel: als je een POP3-account instelt onder Bezorging, selecteer dan Een kopie van berichten op de server achterlaten.
  15. Klik op OK.
  16. Klik op Volgende en klik vervolgens op Voltooien.

Dat was alles! Je kunt nu kijken of je e-mail hebt. Druk als je geen berichten ziet op F9 op je toetsenbord. Stel om te controleren of je e-mailberichten kunt ontvangen een e-mail op en stuur deze naar jezelf.

Het hulpprogramma voor installatie van Outlook gebruiken

Het hulpprogramma voor installatie van Microsoft® Outlook® configureert je e-mailaccount automatisch met Outlook. Je hebt het volgende nodig zodat het hulpprogramma met Outlook 2007 werkt:

• Webmail gehost door ons
  • Outlook is op je computer geïnstalleerd en ten minste één keer geopend
  • Eén van de volgende besturingssystemen:
    • Microsoft Windows® XP
    • Windows Vista® 32 bits
    • Windows Vista® 64 bits
    • Windows® 7

Sommige internetproviders accepteren de standaardinstellingen van het hulpprogramma voor installatie van Outlook niet. In dit geval moet je ze mogelijk handmatig bewerken. Zie voor meer informatie Oplossing problemen met verbinden van e-mail in Outlook Express.

Het hulpprogramma voor installatie van Outlook gebruiken

1. Download het hulpprogramma voor installatie van Outlook, installeer het programma en voer het uit.

Het hulpprogramma voor installatie van Outlook is een uitvoerbaar bestand dat je op je computer moet opslaan alvorens het te starten.

2. Selecteer indien van toepassing de e-mailclient die je wilt instellen.
  3. Voer je naam in. Deze informatie wordt in het veld Van weergegeven van e-mailberichten die jij hebt verzonden.
  4. Voer je e-mailadres in dat je met deze account wilt gebruiken.
  5. Voer je wachtwoord in.
  6. Wil je je e-mail openen in Workspace Webmail? Zorg er dan voor dat de optie Een kopie van berichten op de server achterlaten is geselecteerd.
  7. Klik op Account instellen.
  8. Klik op OK.

Als je geen e-mailberichten ontvangt of kan versturen raadpleeg dan Outlook 2007: Probleemoplossing. Maak je zich geen zorgen. Er kunnen een aantal dingen gebeuren tijdens de instelling. We zullen je helpen dit te onderzoeken en op te lossen.

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.