Websites + Marketing Help

Online betalingen accepteren

Ga online | Website Builder leren kennen
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Content aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren

Een van de voordelen van een online bedrijf is dat je kunt werken met mensen van over de hele wereld. Zij moeten jou veilig online kunnen betalen.

Met het Website Builder premium-abonnement kun je betaald worden voor online afspraken, en met het eCommerce-abonnement kun je betaald worden voor artikelen in jouw winkel. Maar je kunt nog steeds betaald krijgen als je niet een van deze twee abonnementen hebt. (Abonnementen en prijzen vergelijken.)

Doelen voor deze sectie:

• Een PayPal betaalknop toevoegen (alle abonnementen).
  • Een Square cadeaubon-optie toevoegen (alle abonnementen).
  • Betalingen voor online afspraken en events toevoegen (Premium-abonnement).
  • Betalingen voor artikelen uit de webwinkel toevoegen (eCommerce-abonnement).

Geschatte tijd om af te ronden: 15-20 minuten

Een PayPal betaalknop toevoegen

Met PayPal-knoppen kun je een product verkopen of klanten de mogelijkheid geven om aan een door jou gekozen goed doel te doneren. Je kunt tot wel 15 PayPal-knoppen toevoegen aan je website.

Als je nog geen PayPal-account hebt, open dan een nieuw tabblad of venster en maak een PayPal-account aan. De PayPal-knop op je site werkt met zowel een persoonlijk als een zakelijk account. (Als je online afspraken hebt of een webwinkel runt, moet je een zakelijk account hebben.)

Open op je site je website-editor door op Site bewerken te klikken.

Ga op de plek staan waar je de PayPal-knop wilt plaatsen en voeg een sectie toe. Zoek naar PayPal-knop. Kies welke lay-out je wilt en klik op Toevoegen.

Klik op PayPal-instellingen en typ of plak je PayPal-e-mailadres.

Pas de tekst op de knop, de titel, beschrijving, afbeelding, enz. aan.

Vergeet niet om je website te publiceren zodat iedereen je wijzigingen kan zien.

Een Square cadeaubon-optie toevoegen

Je kunt ook online betaald krijgen door mensen een cadeaubon van je te laten kopen met behulp van Square.

Je hebt allereerst een Square-account nodig. Maak of open in een nieuw tabblad of venster je Square-account en zoek en kopieer je cadeaubon-URL.

Open op je site je website-editor en voeg een sectie toe.

Zoek naar Cadeaubon en klik op Toevoegen.

Klik op Instellingen cadeaubon en plak de Square cadeaubon-URL.

Pas de tekst op de knop, de titel, beschrijving, enz. aan. Je kunt er zelfs voor kiezen om verbonden sociale media-accounts weer te geven.

Vergeet niet om je website te publiceren zodat iedereen je wijzigingen kan zien.

Betalingen voor online afspraken en events toevoegen.

Als je een online evenement hebt of als je consultancy telefoon- of videogesprekken aanbiedt, is het belangrijk om online betaald te krijgen. Je hebt het premium-abonnement nodig om betalingen voor online afspraken in te stellen.

Ga vanuit je Dashboard naar Instellingen en klik dan op Afspraken > Betalingen. (Als je in je websitebouwer bent, gebruik je het uitklapmenu in de linkerbovenhoek en klik je op Afspraken.)

Volg de instructies om PayPal, Square of beide te verbinden.

Nu hoef je alleen nog maar enkele services toe te voegen (afspraken of events), en een sectie voor online afspraken.

We hebben ook tips om online afspraken in te stellen, en je kunt videoconferenties gebruiken in plaats van face-to-face-afspraken.

Betalingen voor producten uit de webwinkel toevoegen.

Als je een webwinkel runt, heb je een eCommerce-abonnement nodig om betalingen van de webwinkel te accepteren.

Ga vanuit je Dashboard naar Instellingen en klik dan op Winkel > Betalingen. (Als je in je websitebouwer bent, gebruik je het uitklapmenu in de linkerbovenhoek en klik je op Winkel.)

Volg de instructies om PayPal, Square, Stripe of een combinatie van die drie te verbinden.

Bekijk Les 8 in onze instructievideo Een webwinkel toevoegen aan je website om de stappen te doorlopen.

Wat nu?

En dan ben je klaar. Van niets naar iets: je website is af!

Je hebt een lange weg afgelegd. Je hebt je visuele merkidentiteit ingesteld en je startpagina (en je andere pagina‘s) gepersonaliseerd met tekst, afbeeldingen en video. Je SEO is ingesteld zodat mensen je online kunnen vinden, je bent verbonden met sociale media en je kunt nu online betaald krijgen.

Ga vooral door met het aanpassen van je content. Deel wat je doet op sociale media en je blog. Bouw een routine op (een keer per maand, een keer per week) en wees consistent. Je zou zelfs een e-maillijst kunnen opbouwen.

Je kunt het! Als je hulp kunt gebruiken, staan wij voor je klaar.

En het allerbelangrijkste: heb vertrouwen in jezelf. Want wij hebben vertrouwen in jou.

Ga online | Website Builder leren kennen
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Content aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren