Nieuwe domeinnamen aan uw Plesk-account toevoegen

Plesk stelt u in staat om nieuwe domeinen aan uw hostingaccount toe te voegen, zodat u meerdere websites kunt hosten.

Deze functies is niet beschikbaar voor Betaalbare Plesk gedeelde hosting-accounts (meer informatie).

Als je geen nieuw domeinnaam met de bijbehorende website wilt opgeven, kun je ook domeinaliassen (meer informatie) en subdomeinen toevoegen (meer informatie).

Nieuwe domeinnamen toevoegen aan Plesk

1. Meld je aan bij Plesk (Gedeelde hosting/Server).
  2. Klik op Nieuw domein toevoegen.
  3. Vul de volgende gegevens in en klik op OK:
    Sectie Wat te doen...
    Domeinnaam Voer de domeinnaam in die u wilt gebruiken.
    DNS-instellingen Selecteer de DNS-optie die je wilt gebruiken voor de domeinnaam.
    Soort hosting Selecteer het soort hosting dat u wilt maken. Als u een website voor dit domein wilt hosten, selecteert u Websitehosting.
    Hostinginstellingen Voer de map in die je wilt gebruiken als de hoofdmap van de nieuwe site. Dit is de map die wordt weergegeven wanneer bezoekers naar de domeinnaam gaan.

Wat is de volgende stap?

Behalve wanneer je gedeelde hosting gebruikt in hetzelfde account als je domeinnaam, moet je je domeinnaam doorverwijzen naar het bijbehorende hostingaccount (meer informatie).