Naamserver-DNS instellen met cPanel/WebHost Manager

Met cPanel WebHost Manager® (WHM) kun je je eigen domeinnaam als naamserver instellen voor websites waarvoor je server als host fungeert. Als je je domeinnaam wilt gebruiken, moet je daarvoor eerst een WHM-account instellen. Zie Accounts maken in cPanel/WebHost Manager voor meer informatie.

Naamserver-DNS instellen met cPanel/WHM

1. Meld je aan bij WebHost Manager met root als gebruikersnaam en je serverwachtwoord op https://jeserverip:2087, waarbij jeserverip het IP-adres van je server is.
  2. Klik op DNS-functies.
  3. Klik op DNS-zone bewerken.
  4. Selecteer de domeinnaam die je wilt gebruiken en klik op Bewerken.
  5. Voor de twee rijen waarvoor het menu NS weergeeft, moet je de meest rechter kolommen wijzigen in respectievelijk ns1.je domeinnaam. en ns2.je domeinnaam..

You have to enter a "." after your nameserver in this section for the DNS to work properly.

6. Doe het volgende in de eerste rij in het gedeelte Nieuwe vermeldingen onder deze lijn toevoegen:
    • First field: Type ns1
    • Tweede veld: Typ 14400.
    • Derde veld: Selecteer A.
    • Vierde veld: Geef het IP-adres van je server op.
    Doe in de tweede rij het volgende:
    • First field: Type ns2
    • Tweede veld: Typ 14400.
    • Derde veld: Selecteer A.
    • Vierde veld: Geef het IP-adres van je server op.

Do not enter a "." after your ns1 and ns2 entries in this section.

7. Klik op Opslaan.

Het kan 24 tot 48 uur duren tot DNS overal is doorgegeven nadat deze wijzigingen zijn aangebracht.

Je moet nu de volgende stappen voltooien om je domeinnaam als een servernaam te gebruiken:

1. stelt je in staat om je domeinnaam als naamserver te gebruiken.
  2. Aangepaste naamservers instellen voor domeinen geregistreerd bij GoDaddy stelt je domeinnaam in op je nieuw aangepaste naamserver.