MySQL- of SQL Server-databases maken voor je hostingaccount

Al onze hostingaccounts ondersteunen MySQL-databases. Windows (Hosting Control Panel en Plesk)-accounts ondersteunen ook MS SQL. Windows Hosting Control Panel-accounts ondersteunen ook Access-databases. Dit artikel behandelt MySQL en MS SQL;

Als je een database voor je website wilt maken, hangt het af van het type hostingaccount dat je hebt welk type beschikbaar voor je is (meer informatie):

MySQL MS SQL Toegang
cPanel
Plesk
Hosting Control Panel Linux
Hosting Control Panel Windows

Als je een Access-database wilt gebruiken, zijn die stappen hier beschikbaar.

Als je een database maakt om een applicatie zoals WordPress te installeren, kun je hem ook via je controlepaneel installeren zonder zelf een database te maken (meer informatie).

Een database voor je website configureren

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Klik op Webhosting.

Klik afhankelijk van het type hosting dat je gebruikt op één van de onderstaande opties. Je kunt dit zien aan de hand van het tweede woord in de omschrijving van je hosting onder de domeinnaam van je hostingaccount (Deluxe Web correleert bijvoorbeeld met Web/Classic (Hosting Control Panel)).

Web/Classic (Hosting Control Panel)

1. Klik naast de hostingaccount die je wilt gebruiken op Starten.
  2. In het gedeelte Databases van de Hosting Control Panel klik je op het pictogram dat overeenkomt met de database die je wilt maken.
  3. Klik op Toevoegen.
  4. Vul de velden in. Klik op Aanvullende opties om rechtstreekse toegang toe te staan.

OPMERKING: Als je rechtstreekse databasetoegang moet toestaan, maar het veld niet ziet, neem dan contact op met klantondersteuning. Rechtstreekse databasetoegang is alleen beschikbaar op betaalde hostingplannen. Als je niet zeker weet wat rechtstreekse databasetoegang is, ga dan naar

5. Controleer de instellingen en klik op OK.

Het kan 1 uur duren om een database te maken.

Wanneer de database is gemaakt, kun je op Acties klikken en vervolgens op Details voor meer informatie, zoals de hostnaam.

Linux (cPanel)

1. Klik naast de hostingaccount die je wilt gebruiken op Starten.
  2. In het gedeelte Databases klik je op Wizard MySQL-database.
  3. Voer in het veld Nieuwe database een naam voor je database in en klik vervolgens op Volgende stap.
  4. Vul de velden Gebruikersnaam, Wachtwoord en Wachtwoord (opnieuw) in en klik vervolgens op Gebruiker maken.
  5. Selecteer de rechten die je aan de gebruiker wilt verlenen en klik daarna op Volgende stap.

Windows (Plesk)

In Parallels Plesk Panel maak je databases en daarna maak je er nieuwe gebruikers voor of je verleent bestaande gebruikers toegang.

1. Klik naast de hostingaccount die je wilt gebruiken op Starten.
  2. Ga naar het tabblad Websites & domeinen.
  3. Klik op Databases.
  4. Klik op Nieuwe database toevoegen.
  5. Vul de velden Databasenaam en Type in en klik daarna op OK.
  6. Selecteer Een nieuwe databasegebruiker maken als je een nieuwe gebruiker voor deze database wilt maken en voer er een gebruikersnaam en wachtwoord voor in. Deselecteer anders de optie.
  7. Klik op OK.

De toegang van databasegebruikers beheren

1. Ga naar het tabblad Gebruikers.
  2. In de kolom Naam klik je op de databasegebruiker die je wilt beheren.
  3. In het menu Database selecteer je de individuele database die de gebruiker kan openen of je selecteert Alle om de gebruiker toegang te geven tot alle databases van dat type.
  4. OPMERKING: Gedeelde Plesk-hostingaccounts hebben twee sets databasegebruikers: één voor MySQL en één voor Microsoft SQL Server. Als de database die je de gebruiker wilt laten benaderen niet beschikbaar is, komt dat waarschijnlijk omdat de gebruiker voor een ander databasetype is. Je kunt echter een nieuwe databasegebruiker maken met dezelfde naam voor dat databasetype en ze toegang verlenen.

5. Klik op OK.

Als je aanvullende gebruikers moet maken, ga je naar het tabblad Gebruikers en klik je op Een nieuwe databasegebruiker maken. Elke databasegebruiker heeft slechts toegang tot één databasetype. Je kunt echter gebruikers maken met dezelfde naam voor elk databasetype.