MySQL- of MS SQL-databases maken

Je kunt MySQL- of MSSQLdatabases maken op je hostingaccount die door je websites kunnen worden gebruikt.

In Parallels Plesk Panel maak je databases en daarna maak je er nieuwe gebruikers voor of je verleent bestaande gebruikers toegang.

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Klik op Webhosting.
  3. Klik naast de hostingaccount dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Ga naar het tabblad Websites & domeinen.
  5. Klik op Databases.
  6. Klik op Nieuwe database toevoegen.
  7. Vul de velden Databasenaam en Type in en klik daarna op OK.
  8. Selecteer Een nieuwe databasegebruiker maken als je een nieuwe gebruiker voor deze database wilt maken en voer er een gebruikersnaam en wachtwoord voor in. Deselecteer anders de optie.
  9. Klik op OK.

Als je aanvullende gebruikers moet maken, ga je naar het tabblad Gebruikers en klik je op Een nieuwe databasegebruiker maken.

OPMERKING: Elke databasegebruiker heeft slechts toegang tot één databasetype. Je kunt echter gebruikers maken met dezelfde naam voor elk databasetype.