MySQL-databases exporteren

Volg deze stappen om de volledige MySQL-database te exporteren of om geselecteerde tabellen van de database te exporteren naar een bestand en dit naar je computer te downloaden.

1. Open je database via PHPMyAdmin: Web en klassiek | cPanel | Plesk
  2. Kies de database die je wil exporteren op de phpMyAdmin-startpagina.
    kies database om te exporteren
  3. Kies Exporteren uit de tabbladen bovenaan de pagina.
    klik op het tabblad exporteren
  4. Ga door naar de volgende stap om de volledige database te exporteren.

Als je alleen specifieke tabellen uit de database wil exporteren, kies je onder Exporteermethode voor Aangepast - alle mogelijke opties weergeven en selecteer je in de lijst Tabellen alleen de tabellen die je wil exporteren. Laat alle opties ingesteld op de standaardwaarden.

5. Klik op OK. Je wordt gevraagd om het bestand te openen of op te slaan.
  6. Klik op OK. De database of tabel uit de database wordt geëxporteerd als SQL-bestand.