MySQL-databases exporteren

Er zijn twee opties voor het exporteren van je MySQL-database. Je kunt de volledige database, of bepaalde tabellen van een database naar een bestand exporteren.

De volledige database exporteren

1. Open je database via PHPMyAdmin (Webhosting en klassieke hosting / cPanel / Plesk).
  2. Klik op de pagina phpMyAdmin op Exporteren onder MySQL.
  3. Selecteer in het veld Exporteren links van het deelvenster Dump bekijken de database die je wilt exporteren.
  4. Selecteer je opties in het deelvenster SQL-opties. Klik op het vakje Opslaan als bestand en geef het bestand een naam.
  5. Als je tevreden bent met je opties, klik je op de knop OK. Je wordt gevraagd om het bestand te downloaden.

Opmerking: web en klassieke hostingaccounts ondersteunen geen databasecompressie. Welk type hostingaccount heb ik?

Je database is geëxporteerd.

Geselecteerde tabellen binnen een database exporteren

1. Open je database via PHPMyAdmin. Zie
    voor meer informatie.
  2. Klik op het pictogram Databases onder MySQL.
  3. Klik op de naam van de database waaruit je tabellen wilt exporteren.
  4. Klik op het tabblad Exporteren.
  5. Selecteer in het veld Exporteren links van het deelvenster Dump bekijken de tabellen die je wilt exporteren. Gebruik de CTRL-toets om meerdere tabellen te selecteren.
  6. Selecteer je opties in het deelvenster SQL-opties. Klik op het vakje Opslaan als bestand en geef het bestand een naam.
  7. Als je tevreden bent met je opties, klik je op de knop OK. Je wordt gevraagd om het bestand te downloaden.

Opmerking: onze hostingaccounts ondersteunen geen compressie.

De geselecteerde tabellen zijn geëxporteerd.