MySQL -database exporteren in SSH

Op servers zonder een configuratiescherm (zoals cPanel, Plesk of Simple Control Panel) is phpMyAdmin niet geïnstalleerd. Om databases te beheren zonder een bedieningspaneel, moet je de SSH -opdrachtregel gebruiken om .SQL -back -upbestanden te importeren.

1. Maak verbinding met je server of gedeelde hostingaccount via SSH
  2. Zoek je database -informatie:
  3. Maak verbinding met MySQL met behulp van de volgende opdracht:
    $ mysqldump -p -h hostnaam -u gebruikersnaam database > dbname.sql
    • Voer de database -informatie voor je database in:
      • -p : Wachtwoord
      • -h : Hostnaam
      • -u : Gebruikersnaam
      • database : databasenaam
      • dbname.sql : Naam die je wilt voor het back -upbestand
  4. Als je Wachtwoord invoeren: ziet , voer je je wachtwoord voor die MySQL -gebruiker in
  5. Je database is nu geëxporteerd naar het bestand dbname.sql en kan worden gedownload naar je lokale computer