MySQL-database exporteren over SSH

Op servers zonder beheerpaneel (zoals cPanel, Plesk, of Simple Control Panel) is phpMyAdmin niet geïnstalleerd. Om databases te beheren zonder een beheerpaneel, moet je de SSH-opdrachtregel gebruiken om .SQL-back-upbestanden te importeren.

1. Verbinding maken met je server of gedeelde hostingaccount via SSH
  2. Zoek naar je database-informatie:
  3. Maak verbinding met MySQL met de volgende opdracht:
    $ mysqldump -p -h hostname -u username database > dbname.sql
    • Voer je database-informatie in:
      • -p: Wachtwoord
      • -h: Hostnaam
      • -u: Gebruikersnaam
      • database: Databasenaam
      • dbname.sql: Geef je back-upbestand een naam
  4. Als je Wachtwoord invoeren ziet, voer dan je wachtwoord in voor die MySQL-gebruiker.
  5. Je database is geëxporteerd naar het bestand dbname.sql en is klaar om gedownload te worden naar je lokale computer.