Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Monitor en scan mijn site

bewakingssteen

Beveilig je website
Wachtwoorden en 2SV | Back -up en herstel
SSL | Firewall | Bewaken en scannen
Veilige betalingen | CMS -updates

Wat is het?

Je kunt bewaken en scannen zien als de digitale beveiligers van je website. Monitoring zit buiten en kijkt naar het verkeer dat van je site komt. Er klinkt een alarm als er iets mis is met het verkeer of als je site offline gaat en het verkeer volledig stopt. Scannen stuurt verkeer naar je webserver en kijkt of het reageert op een manier die niet zou moeten. Het schreeuwt in feite: "Zit er malware in?" en luisterend naar een "Ja!" Het is een simpele truc waar een verrassende hoeveelheid malware voor valt.

Waarom heb ik het nodig?

Je moet weten wanneer je site niet beschikbaar is of wordt aangevallen. Monitoring- en scansoftware laat je weten wanneer er iets mis is, zodat je dit snel kunt oplossen.

Wat moet ik doen?

Het hangt af van het type website dat je hebt. Selecteer je product en kijk welke bronnen ervoor beschikbaar zijn.

Websites + Marketing

Je hebt het al en het is al voor je geconfigureerd.

Alle andere websites

Abonneer u op een betrouwbare bewakings- en scanservice. Voor monitoren die door andere bedrijven worden verkocht, volgt u hun instructies voor activering en configuratie. Voor GoDaddy -websitebeveiliging maken we het gemakkelijk:

         Activeer het product en vertel welk domein je wilt beschermen.

Dat is alles! Je site wordt gecontroleerd en gescand terwijl je je richt op het opbouwen van je bedrijf. Als we toch iets verkeerds vinden, sturen we je een e -mail om het probleem op te lossen.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.