Moet ik een Windows- of Linux-hostingaccount kiezen?

We krijgen deze vraag de hele tijd! Voor beide soorten hosting gebruik je een webbrowser zoals Firefox, Chrome of Safari om je account en websites te beheren. Je kunt dus je Windows -hostingaccount beheren vanaf een MacBook of een Linux -hostingaccount vanaf een Windows -laptop. Je kunt populaire webapps zoals WordPress installeren op Linux of Windows Hosting. Het maakt niet uit!

Dus waarom zou ik voor Linux -hosting kiezen?

Voor de meeste mensen is Linux -hosting een uitstekende keuze omdat het vrijwel alles ondersteunt wat je nodig hebt of wilt op je website, van WordPress -blogs tot online winkels en meer.

• Je hoeft Linux niet te kennen om Linux Hosting te gebruiken.
  • Je gebruikt cPanel om je Linux -hostingaccount en websites in elke webbrowser te beheren.

Dus waarom zou ik voor Windows Hosting kiezen?

Windows -hosting ondersteunt ook vrijwel alles wat de meeste mensen nodig hebben of willen op hun websites.

• Je moet Windows Hosting gebruiken als je MS-SQL-databases, ASP.NET of .NET Core op je website nodig hebt of wilt gebruiken. Deze vereisen allemaal dat Windows OS op je server draait.
  • Je gebruikt Plesk om je Windows -hostingaccount en websites in elke webbrowser te beheren.

Opmerking: neem contact op met je webontwikkelaar om er zeker van te zijn, maar als je geen ontwikkelaar hebt of als je niet zeker weet wat MS-SQL, ASP.NET en .NET Core zijn ... kies dan voor Linux-hosting.