Beheerde WordPress Help

Maak een back-up van mijn Managed WordPress-site en zet deze terug

Managed WordPress bewaart automatisch 30 dagen lang back-ups voor je. Je hoeft niets te doen om ze in te schakelen. Voor Pro-accounts is de Worker-plug-in die nodig is om back-ups uit te voeren standaard geïnstalleerd.

Waarschuwing: back-ups zijn alleen beschikbaar voor actieve Managed WordPress-abonnementen. Als het abonnement is verwijderd vanwege mislukte facturering, moet je je site terugzetten vanuit de lokale back-ups of contact opnemen met de support voor meer opties.

Een handmatige back-up maken

Hoewel er dagelijks een back-up wordt gemaakt, heb je soms een handmatige back-up nodig, bijvoorbeeld als je een probleem met een plug-in of een PHP-fout oplost of als je een nieuw thema wilt proberen. Zo kun je een handmatige back-up maken in je Managed WordPress-abonnement.

1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
  2. Selecteer in de sectie Managed WordPress Alles beheren.
  3. Naast de website waarvan je een back-up wilt maken, selecteer je Overzicht uit het menu.
  4. Selecteer Back-ups in het menu bovenin.
  5. Onder Back-up selecteer je Nu een back-up maken.
  6. Je kunt je back-up een naam geven om deze later gemakkelijker terug te vinden. De standaardnaam is Door gebruiker aangevraagde back-up. Gebruik je eigen titel om deze naam te overschrijven en selecteer vervolgens Opslaan.

Afhankelijk van de grootte van je WordPress-site kan het een paar minuten duren voordat de back-up gegenereerd is.

Mijn website herstellen

De back-ups van je WordPress-site uit de afgelopen 30 dagen bevatten de bestanden en database. Je kunt kiezen om je bestanden of je database terug te zetten, of beide.

Waarschuwing: alle wijzigingen die na de datum van de geselecteerde back-up zijn gemaakt, gaan verloren. Als je bijvoorbeeld je database terugzet, worden items zoals verkooprecords, berichten en opmerkingen die zijn geschreven na de datum van de geselecteerde back-up verwijderd.
  1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
  2. In de sectie Managed WordPress selecteer je Alles beheren.
  3. Naast de website die je wilt terugzetten selecteer Overzicht uit het menu.
  4. Selecteer Back-ups in het menu bovenin.
  5. Selecteer in de kalender aan de linkerkant de datum van de back-up die je terug wilt zetten. Als je die dag meerdere back-ups hebt gemaakt, kies er dan een die je terug wilt zetten.
  6. Selecteer Terugzetten en kies een type back-up die je terug wilt zetten door het selectievakje ernaast in- of uit te schakelen.
    Kies:Als dit is gebeurd:
    Bestanden Je hebt onlangs thema's/plug-ins toegevoegd, gewijzigd of bijgewerkt.
    Je hebt onlangs bestanden geüpload via SFTP.
    Je hebt thema's/plug-ins bewerkt met de WordPress-editor.
    Database Je hebt instellingen gewijzigd en je site werkt niet meer.
    Je moet een grote hoeveelheid recente spam opschonen.
    Je gebruikersnaam/wachtwoord is gewijzigd zonder dat je dit wist.
    Bestanden en database Je site laadt alleen een wit scherm.
    De beveiliging van je site is aangetast.
  7. Selecteer Herstellen .

Afhankelijk van de grootte van je WordPress-site kan het een paar minuten duren voordat het terugzetten voltooid is.