Help

Webbouwer Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Mijn winkel publiceren

Voordat je je site publiceert, moet je ervoor zorgen dat je webwinkel klaar is om bestellingen te ontvangen. Het enige wat je hoeft te doen is ten minste één product aan je winkel toevoegen - de basisbetaal- en verzendmethoden worden automatisch ingesteld. Vergelijk pakketten en prijzen om te zien of je het juiste pakket hebt en wat er beschikbaar is in je regio.

Opmerking: als dit de eerste keer is dat je de webwinkel van Website Builder gebruikt, moet je je site instellen voordat je producten toevoegt.

  1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
  2. Scrol omlaag naar Website Builder en selecteer Beheren naast de website die je wilt wijzigen.
  3. Selecteer Winkel > Overzicht .
  4. Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je minstens één product toevoegen .
  5. Hoewel de basisbetaal- en verzendmethoden zijn ingesteld, wil je misschien een betalingsmethode toevoegen of wijzigen of een andere verzendmethode wijzigen .
  6. Controleer of je producten op je website worden weergegeven. Zo niet, voeg dan een sectie toe en zoek naar Uitgelichte producten .
  7. Verander andere dingen aan je website.
  8. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen, dus als je klaar bent, selecteer je Voorbeeld om de resultaten te bekijken. Als je klaar bent, publiceer je je site om je wijzigingen door te voeren.
  9. Opmerking: zodra je site is gepubliceerd, worden alle gegevens die vanaf je site worden verzonden, versleuteld met een SSL -certificaat (Secure Sockets Layer). Dit werkt voor door GoDaddy beheerde domeinen, maar niet voor externe (externe) domeinen. Zie SSL-ondersteuning van derden voor meer informatie.

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.