Mijn website is gehackt. Wat moet ik doen?

Een gehackte website is echt frustrerend - het is lastig voor uw bedrijf en bezoekers, en het verwijderen van een hack kan tijdrovend zijn. Laten we de snelste en gemakkelijkste manier bekijken om uw website te repareren.

Laten we kijken of er waarschuwingen zijn

Als je 'Deze site bevat malware' of 'De verderop gelegen site bevat schadelijke programma's' in verband met je site hebt gezien, is er zeker een probleem. Ga naar om verder te kijken https://sitecheck.sucuri.net en voer je domeinnaam in.

• Als uw website is gehackt, ziet u hier een waarschuwing.
  • Geen waarschuwing? Het is minder waarschijnlijk (maar nog steeds mogelijk) dat uw website is gehackt.

Je wachtwoorden wijzigingen

Als uw site is gehackt, moet u onmiddellijk wijzigen alle uw wachtwoorden.

Notitie: Om ervoor te zorgen dat u de juiste instructies gebruikt, ontdek welk type hostingaccount u heeft .

Uw hostingtype Wachtwoorden om te resetten
Linux-hosting met cPanel Primaire FTP , secundaire FTP , databases , apps zoals WordPress of Joomla
Windows-hosting met Plesk Primaire FTP , secundaire FTP , databases , apps zoals WordPress of Joomla

Herstellen van backup

Als je een back-up van je website (en database) hebt waarvan je weet dat deze niet beschadigd is, moet je deze opnieuw uploaden naar je hostingaccount.

Als u Website Backup heeft, kunt u dit eenvoudig voor uw cPanel of Plesk account.

Als u geen back-uptool heeft, raden we u aan om het probleem op te lossen nadat u het probleem hebt opgelost Website Backup aan uw account toevoegen .

Verwijder de hack

Het is bijna onmogelijk voor iemand om op betrouwbare wijze handmatig malware van een website te verwijderen. Om het compromis uit uw bestanden te verwijderen, raden we u aan een applicatie zoals Express Malware-verwijdering .

Identificeer en los de zwakte op

Om te voorkomen dat uw site opnieuw wordt gehackt, moet u bepalen hoe uw site is gehackt. Er zijn twee soorten zwakke punten: wachtwoorden en structurele problemen.

Wachtwoorden

De meeste hacks gebeuren omdat de aanvaller met brute kracht het wachtwoord van uw account heeft kunnen raden. Door simpelweg uw wachtwoord te wijzigen (en deze keer een sterker wachtwoord te gebruiken), kunt u voorkomen dat deze aanvallen in de toekomst slagen.

Structureel

Dit soort zwakke punten vereisen grondige tests om te identificeren. Er is veel beveiligingssoftware die dit soort scans kan uitvoeren, maar nogmaals, we raden aan Express Malware-verwijdering . Het kan een aantal verschillende problemen identificeren en u helpen deze op te lossen.