Help

Websites + Marketing Help

Mijn visuele merk instellen

Ga online | Ontdek Websites + Marketing
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Inhoud aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren

Mensen kunnen je herkennen door je merk. Het zet de stemming en toon voor je site en je bedrijf. Als je je logo, kleuren en lettertypen consistent maakt, is je online aanwezigheid overal hetzelfde, waar mensen je producten of services ook vinden. Heb je nog geen logo, kleuren of lettertypen gekozen? Geen probleem. Maak nu een snelle beslissing en je kunt het later altijd nog veranderen.

Doelen voor deze sectie:

  • Je logo toevoegen.
  • Een thema kiezen.
  • Je kleuren en lettertype instellen.

Geschatte tijd om af te ronden: 15-20 minuten

Open je Websitebouwer

Alles wat we in deze sectie doen, zit in je websitebouwer.

Schuif vanaf je GoDaddy-productpagina naar Website Builder en selecteer Beheren naast je website.

Selecteer Website bewerken vanaf je Dashboard. Of selecteer Website in het menu en selecteer vervolgens Site bewerken om te bekijken hoe je site eruitziet op desktop en mobiel.

We beginnen met je logo, omdat je je thema dan beter kunt zien in de volgende stap. Maak je geen zorgen over je hoofdkopafbeelding. We veranderen deze wanneer je je startpagina aanpast.

Als je al een logo hebt, fantastisch! Laten we je logo toevoegen aan je koptekst. Als je nog geen logo hebt, gebruiken we je bedrijfsnaamtekst als je logo.

Selecteer je koptekst (de eerste sectie van je startpagina) en selecteer vervolgens Logo.

  • Als je een logo hebt, kun je je logoafbeelding uploaden.
    • Logo‘s groter dan 104 pixels steken uit op de voorpagina, maar worden passend gemaakt op overige pagina‘s.
    • Je kunt alleen met png-bestandstypen een transparante achtergrond hebben. Alle andere bestandstypen van afbeeldingen hebben een effen achtergrond.
  • Als je geen logo hebt, kun je je bedrijfsnaam bewerken en je lettertype kiezen.

Wil je een favicon toevoegen, het kleine pictogram in het browsertabblad? Ga naar Instellingen > Favicon. Gebruik een al geüploade afbeelding of upload een nieuwe afbeelding. Favicons moeten een vierkante afbeelding zijn van maximaal 180 pixels. Bekijk de stappen in deze instructievideo.

Een thema kiezen

Je hebt je logo (zelfs als het tijdelijk is), dus is het nu tijd om je thema te selecteren.

Maak een schermafbeelding van waar je het themagebied kunt vinden.

Alle thema‘s hebben een naam. Onthoud je huidige themanaam voor het geval je deze toch wilt gebruiken of als je verschillende opties overweegt.

Maak een schermafdruk van waar je de themanaam kunt vinden.

Selecteer Nieuwe look proberen om te bekijken hoe je website eruitziet met verschillende thema‘s. Zodra je op een thema klikt, wordt dit thema toegepast. Als je een thema selecteert, wordt er automatisch een opslagpunt gemaakt als je je website wilt herstellen. Je kunt hier op ieder moment terugkomen om je thema te veranderen.

Kleur en lettertype instellen

Nu je in de sectie Thema bent, kun je de kleuren en lettertypen van je site kiezen.

Het is erg eenvoudig om afgeleid te worden bij het kiezen van de perfecte kleur en het perfecte lettertype. Besteed hier niet te veel tijd aan, gedaan is beter dan perfect. Kies opties die nu goed werken en kom later terug naar deze sectie als je site en je merk blijven groeien en ontwikkelen.

Kleuren

We hebben het eenvoudig gemaakt om kleuren te kiezen. Kies een voorgestelde kleur of kies je eigen kleur. Selecteer de kleurenschijf om een kleur te kiezen die je wilt of voer de hexadecimale code in.

De Adobe Color-site is een populaire tool bij het kiezen van een kleur. Het helpt je bij het kiezen van een kleur, het afleiden van een kleur uit een afbeelding (of je logo) en je kunt zelfs de toegankelijkheid controleren bij kleurenblindheid.

Je kunt ook voor de gehele site aanpassen hoe veel je kleur gebruikt wordt met een schuifregelaar en of je je site donkerder of lichter wilt hebben. Iedere sectie kan echter handmatig gewijzigd worden naar licht, donker of kleur als je je bedenkt.

Lettertypen

Over het algemeen zijn er twee typen lettertype: serif en sans serif. De serifs zijn de “voeten” op letters. Aangezien ze gebruikt werden in boeken en oudere documenten, stralen ze formaliteit en vertrouwen uit. Sans serif betekent letterlijk “zonder lijnen”. Sans serif-lettertypen zijn moderner en soms speels of informeel.

Kies uit onze populaire lettertypecombinaties of maak je eigen door Geavanceerd te selecteren. Kies in de Geavanceerde instellingen je eigen primaire lettertype (gebruikt voor kopteksten) en een secundair lettertype (gebruikt voor hoofdtekst).

Overzicht

We maken vooruitgang! Zelfs als je later alles verandert, dan ziet alles er ten minste op dit moment samenhangend en gericht uit. We hebben een thema gekozen, ons logo toegevoegd en onze kleuren en lettertype ingesteld. Laten we nu je startpagina instellen.

Ga online | Ontdek Websites + Marketing
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Inhoud aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.