Help

Websites + Marketing Help

Mijn startpagina personaliseren

Ga online | Ontdek Website Builder
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Inhoud aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren

Je startpagina is de eerste plek waar bezoekers belanden. Is het duidelijk wie je bent en wat je te bieden hebt? Zijn je bedrijfsnaam en contactgegevens eenvoudig te vinden? Heb je een duidelijke volgende stap of call-to-action (CTA) voor je klanten?

Doelen voor deze sectie:

  • Je bedrijfsnaam en contactgegevens instellen
  • Duidelijkheid geven over wie je bent, wat je doet en wat de volgende stap is.
  • Optionele secties toevoegen.

Geschatte tijd om af te ronden: 15-30 minuten

Je bedrijfsnaam en contactgegevens

Laten we eerst je contactgegevens controleren. Op deze manier kunnen we secties met contactgegevens of kaarten toevoegen die al ingevuld zijn.

Open je site vanaf je Mijn producten-pagina en selecteer vervolgens Website bewerken om je website-editor te openen.

Ga naar Instellingen en selecteer Basisinformatie.

Maak een schermafdruk van waar je het gebied met instellingen kunt vinden.

Controleer je Sitenaam, Bedrijfscategorie, E-mail, Adres en Telefoonnummer. Als je wijzigingen hebt aangebracht, selecteer Klaar.

Later wanneer je website eenvoudig te vinden is en verbonden aan je sociale media, moet je ervoor zorgen dat je bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer precies overeenkomen. Zoekmachines geven de voorkeur aan bedrijven met consistente contactgegevens en geven ze hoger weer in de zoekresultaten.

Het wijzigingen van je siteprofiel, Les 3 in de instructiecursus Geavanceerde functionaliteit toevoegen in Websitebouwer begeleidt je door de stappen.

Duidelijkheid geven over wie je bent, wat je doet en wat de volgende stap is

Je startpagina moet drie basiselementen hebben: wie je bent, wat je doet en je contactgegevens (of wat de volgende stap is).

Selecteer Website.

Maak een schermafdruk van waar je het gebied voor de Website kunt vinden.

Selecteer koptekst vanaf je startpagina. Je wilt wie je bent, wat je doet en je contactgegevens (of de volgende stap) in de eerste sectie van je website vermelden. Schrijf altijd gericht aan de klant. Als je een herinnering nodig hebt, heeft onze instructiecursus over basiskennis voor Marketing informatie over het maken van een klantenpersoonlijkheid.

Werk eerst je kopafbeelding bij (of kopvideo voor sommige thema‘s) om je bedrijf te vertegenwoordigen. Als je een loodgieter bent in Amsterdam, laat dan afbeeldingen zien van pijpen die gerepareerd worden, moersleutels, of een kraan of afvoer. Als je een afbeelding laat zien van de Amsterdamse grachten laat dit niet zien wie je bent en wat je doet.

Selecteer Omslagmedia en selecteer vervolgens Afbeelding wijzigen. Upload je eigen foto of gebruik een van onze rechtenvrije afbeeldingen. Wanneer je klaar bent met het bewerken van je afbeelding of video en alle tekst, selecteer je Klaar.

Laten we nu de tekst bijwerken. Je koptekst moet de elementen van een startpagina van een website voor een klein bedrijf bevatten. Gebruik je belofte of oplossing als je Kop en voeg daarna je subbelofte of een paar zinnen over je bedrijf toe aan de Paragraaf.

Gebruik ten slotte een sterk werkwoord voor je Actieknop waarmee mensen contact met je op kunnen nemen (of wat ze kunnen doen). Verwijs daarna de koppeling van de actieknop naar een specifieke locatie op je website of een andere URL (zoals een sociale mediapagina).

Les 3 van de instructiecursus Je eigen website bouwen gaat over deze details.

Optionele secties

In de koptekstsectie kun je een promotiebanner toevoegen aan de bovenkant van je site. Als je geen laatste nieuws of een thema met je contactgegevens hebt, kun je de banner gebruiken om je telefoonnummer of adres toe te voegen.

Twee andere dingen die je kunt toevoegen zijn websiteberichten en een pop-upvenster. Selecteer Website opnieuw en je ziet twee opties voor add-ons aan de onderkant van je sectielijst: Berichten en Pop-up. Als je websiteberichten toevoegt, biedt dit mensen een andere manier om je een e-mail te sturen. Je kunt een pop-upvenster toevoegen als je een belangrijke kennisgeving hebt en de aandacht van mensen wilt trekken.

Je startpagina heeft een aantal secties die al toegevoegd zijn als onderdeel van je sjabloon of je kunt je eigen secties toevoegen. Later kun je pagina‘s toevoegen en secties van de startpagina naar de nieuwe pagina‘s verplaatsen.

Je kunt bijvoorbeeld een contactformulier of een locatiekaart hebben. Of je hebt een fotogalerij met foto‘s van je bedrijf of klanten. Deze secties kun je bewerken, verplaatsen of verwijderen. Zorg ervoor dat iedere sectie op je pagina ondersteunt wie je bent, wat je doet en wat de volgende stap is.

Les 16 van de instructiecursus Je eigen website bouwen begeleidt je door een voorbeeld van een startpagina van boven naar onder, met voorbeelden van secties die je kunt toevoegen.

Overzicht

Je startpagina is ingesteld en het is duidelijk wie je bent, wat je doet en wat je contactgegevens zijn (of wat de volgende stap is). Laten we vervolgens de rest van je inhoud aanpassen, de tekst en de afbeeldingen.

Ga online | Ontdek Website Builder
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Inhoud aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.