Webbouwer Help

Mijn site aan een domein verbinden

Het webadres van je site is standaard gebaseerd op hoe je het hebt genoemd toen je Website Builder voor het eerst instelde, met godaddysites.com aan het einde toegevoegd. Als je het domein (adres of URL) van je website wilt wijzigen, heb je een aantal mogelijkheden:

• Een nieuw GoDaddy-domein kopen.
  • Een GoDaddy-domein gebruiken dat je al hebt in je eigen account. (Als je een GoDaddy-domein hebt maar je gebruikt andere aanmeldgegevens en een ander wachtwoord, moet je de stappen volgen voor een extern domein.)
  • Je gratis domeinnaam blijven gebruiken.
  • Een extern niet-GoDaddy-domein gebruiken dat je bij een ander bedrijf hebt gekocht.

Bekijk onderaan de pagina een korte video over deze taak.

1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
  2. Schuif omlaag naar Website Builder en selecteer Beheren naast je website of webwinkel.
  3. Selecteer Website > Site bewerken om je site-editor te openen.
  4. In de editor selecteer je Mijn domein gebruiken naast je domeinnaam. (Of je kunt naar Instellingen gaan en vervolgens naast je domeinnaam op Beheren klikken.)
    Zoek naar de URL die eindigt op godaddysites

Opmerking: Als je een gratis proefversie hebt, moet je je registreren voor een betaald abonnement. Abonnementen en prijzen vergelijken. De hostingkosten van je site staan los van de kosten van je domeinnaam. Meer weten.

5. GoDaddy stelt ongebruikte domeinen aan je voor op basis van je trefwoorden en de kosten van het domein. Als je op zoek wilt naar iets anders, selecteer dan Naar een domein zoeken. Als je al een domeinnaam hebt, selecteer je Ik heb al een domein.
  6. Nu kun je kiezen waar je jouw website wilt publiceren.
    • Als je al een domeinnaam hebt die je wilt gebruiken bij GoDaddy kun je deze selecteren uit de vervolgkeuzelijst.
    • Als je je gratis domeinnaam wilt blijven gebruiken, selecteer je het keuzerondje ernaast.
    • Als je een domeinnaam hebt bij een ander bedrijf of bij GoDaddy met andere aanmeldgegevens en een ander wachtwoord, gebruik je de vervolgkeuzelijst om Een extern domein toevoegen te selecteren.
  7. Als je ervoor hebt gekozen om een van je eigen domeinen te gebruiken, of om het gratis domein te blijven gebruiken, selecteer je Opslaan of Opslaan en publiceren.
  8. Als je een extern domein gebruikt, selecteer je Volgende en volg je de stappen.
    • Je moet je aanmelden bij de website van de provider van je externe domein en zoek uit waar je het A-record van dat domein kunt wijzigen. (Als je hier problemen mee hebt, neem je contact op met de provider van het domein.)
    • Werk het A-record van het externe domein bij door het juiste IP-adres hieronder in te voeren op basis van het gebied het dichtst in de buurt van je locatie.
      • VS Oostkust: 198.71.232.3
      • VS Westkust: 72.167.191.69
      • Europa: 160.153.136.3
      • Azië: 182.50.132.242
    • Zodra je het A-record van je externe domein hebt bijgewerkt, vink je het vakje aan ter bevestiging dat het gewijzigd is, en vervolgens klik je op Opslaan en publiceren.
  9. Als je naar een GoDaddy-domein gaat (binnen dezelfde login en wachtwoord) zie je na een tijdje meestal de melding Je site is live!. Als je naar een extern (niet-GoDaddy) domein gaat, kan het 72 uur duren voordat dit is verwerkt. De wijziging is geslaagd als je je domeinnaam in de website-editor ziet staan. Of selecteer Site bekijken om je website met het nieuwe adres te zien.
    Bekijken met nieuw adres

Laat me zien hoe dit moet

Deze video is onderdeel van de instructievideo‘s voor Geavanceerde functionaliteit in Websitebouwer toevoegen