Webbouwer Help

Mijn site aan een domein verbinden

Het webadres van je site is standaard gebaseerd op hoe je het hebt genoemd toen je Website Builder voor het eerst instelde, met .godaddysites.com toegevoegd aan het einde. Als je het domein (adres of URL) van je website wilt wijzigen, heb je een aantal mogelijkheden:

• Je gratis domeinnaam blijven gebruiken. In dit geval hoef je geen extra stappen te ondernemen.
  • Een nieuw GoDaddy-domein kopen.
  • Een GoDaddy-domein gebruiken dat je al hebt in je eigen account.
  • Een extern domein gebruiken dat niet van GoDaddy is dat je bij een ander bedrijf hebt gekocht. Dit is ook het proces dat je doorloopt als je een GoDaddy-domein hebt maar andere aanmeldingsgegevens gebruikt. Het kost niet veel tijd om verbinding te maken met een GoDaddy-domein. Wil je verbinding maken met een extern domein dat niet van GoDaddy is, dan kan dat tot 72 uur duren.

Deze video is onderdeel van de instructievideo‘s voor Geavanceerde functionaliteit toevoegen in Websitebouwer.

Of je nu een nieuw domein koopt, verbinding maakt met een domein dat je hier al hebt of verbinding maakt met een elders gehost domein, het proces begint altijd met dezelfde stappen.

1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
  2. Schuif naar Website Builder en selecteer Beheren naast je website om je site te openen.
  3. Selecteer Website om een voorbeeld van je website te zien. Je kunt ook Website bewerken of Site bewerken selecteren om je websitebouwer te openen.
  4. Selecteer de link naast je domeinnaam in de URL-balk van het voorbeeld. Deze heeft een tekst als Domein koppelen.
    Zoek naar de URL die eindigt op godaddysites.com
  5. Opmerking: Als je een gratis proefversie hebt, moet je je registreren voor een betaald abonnement. Abonnementen en prijzen vergelijken. De hostingkosten van je site staan los van de kosten van je domeinnaam. Meer informatie.

6. GoDaddy stelt ongebruikte domeinen aan je voor op basis van je trefwoorden en de kosten van het domein.
    • Als je op zoek wilt naar iets anders, selecteer dan Naar een domein zoeken. Je koopt je nieuwe domein en keert dan hier terug om het aan je site te koppelen.
    • Als je al een domeinnaam hebt, selecteer je Ik heb al een domein. Ga door naar de volgende stap.
  7. Als de juiste domeinnaam wordt vermeld en het keuzerondje ernaast is gemarkeerd, dan selecteer je Opslaan en publiceren of Opslaan. Andere mensen kunnen je wijzigingen pas na publicatie zien.
    • Selecteer Een domein kiezen of Mijn domein wijzigen om het te koppelen aan een ander bestaand of extern domein.
    • Selecteer Een nieuw domein aanschaffen als je je bedenkt en een nieuw domein wilt kopen.
    • Als je je gratis domeinnaam wilt blijven gebruiken, selecteer je het keuzerondje ernaast. Selecteer dan Opslaan en publiceren of Opslaan.
  8. Heb je in de vorige stap Een domein kiezen of Mijn domein wijzigen geselecteerd, kies dan een van beschikbare vermelde domeinen (indien beschikbaar) of selecteer Een domein gebruiken dat hier niet wordt weergegeven.
    • Heb je een domeinnaam gekozen die al wordt vermeld, dan controleren we die domeinnaam en bereiden we deze voor om te koppelen aan deze site. Selecteer Opslaan en publiceren of Opslaan.
    • Als je een domein hebt gekozen dat niet wordt weergegeven, dan typ je de URL van het nieuwe domein (bijv. mijnleukesite.com). Je hebt het deel https:// of www van de URL niet nodig, alleen de domeinnaam en de extensie (.com, .net, enz.).
  9. Nadat je de domeinnaam hebt ingevoerd, analyseren we deze en geven we suggesties over de stappen die je dan zet. Je wordt mogelijk gevraagd om een nieuw tabblad of venster te openen om je aan te melden bij het andere domein van GoDaddy of om je aan te melden bij de andere provider en de DNS-records van die domeinnaam te wijzigen. We laten je weten welke records je moet veranderen en hoe je dit aanpakt.
    Schermafdruk van een voorbeeldinstructie om je domein te koppelen, waaronder de DNS-records die je moet wijzigen.
  10. Zodra de wijzigingen van je DNS-records zijn voltooid, kom je terug naar je site en selecteer je Ik ben klaar, ga door met instellen.
  11. Controleer of de sitenaam klopt en of het keuzerondje ernaast is geselecteerd. Selecteer dan Opslaan en publiceren of Opslaan. Andere mensen kunnen je wijzigingen pas na publicatie zien. Het kost niet veel tijd om verbinding te maken met een GoDaddy-domein. Wil je verbinding maken met een extern domein dat niet van GoDaddy is, dan kan dat tot 72 uur duren.