Mijn Microsoft 365-e-mailadres maken

Stap 1 van de serie Mijn Microsoft 365-account instellen.

Stel je Microsoft 365-e-mailaccount in en creëer je e-mailadres in het dashboard voor e-mail en Office.

1. Meld je aan bij je E-mail en Office-dashboard (gebruik je GoDaddy-gebruikersnaam en wachtwoord).
  2. Als je al een bestaand Microsoft 365-e-mailadres van GoDaddy hebt, selecteer dan Gebruiker toevoegen. Als dit je eerste Microsoft 365-e-mailadres is, kun je verdergaan met de volgende stap.
    Knop ‘gebruiker toevoegen’ met pictogram persoon
  3. Kies het domein dat je wilt gebruiken en klik op Doorgaan.
    Selecteer Domein en Ga verder
  4. Maak je e-mailadres. Vermijd het gebruik van getallen of speciale tekens, omdat deze lastiger te onthouden en te noteren zijn. (Gebruik bijvoorbeeld je naam, zoals jane@coolexample.com of jpointsman@coolexample.com.)
  5. Voer je voornaam en achternaam in.
    Voer het nieuwe e-mailadres en naam in
  6. Gebruik voor Gekoppelde domeinen het vervolgkeuzemenu en kies Niet delen. (Met gekoppelde domeinen kunnen gebruikers contactpersonen en bestanden delen alsof de domeinen onderdeel zijn van hetzelfde bedrijf.) Als dit je eerste e-maildomein is, krijg je deze optie niet te zien.
  7. Selecteer Ja om beheerrechten toe te wijzen aan dit account. Als je al een e-mailaccount hebt, moet je kiezen of het nieuwe e-mailadres voor jou of voor iemand anders wordt ingesteld.
  8. Voer een uniek wachtwoord in in het vakje Wachtwoord maken. (Het is belangrijk dat je een ander wachtwoord gebruikt dan je wachtwoord voor GoDaddy.) Als je al een e-mailaccount hebt, selecteer dan eerst Mijn eigen wachtwoord maken.
  9. Opmerking: Als je een e-mailadres voor een andere gebruiker aanmaakt, gebruik dan een tijdelijk wachtwoord zodat dit later gewijzigd kan worden.

10. Voer je vorige e-mailadres in in het vakje Accountgegevens versturen naar.
  11. Klik op Maken. Zodra je Microsoft 365-e-mailadres klaar is, ontvang je een bevestiging op het door jou eerder opgegeven e-mailadres.
    Voer een e-mailadres in om aan te maken.

Het duurt een paar minuten voordat het e-mailadres is aangemaakt. Zodra je de bevestigingsmail hebt ontvangen, ga je naar de volgende stap om je e-mailadres voor herstel in te stellen.

Meer info