Mijn Google-agenda delen

Als je een openbare Google-agenda hebt, kun je deze delen met bezoekers van je website. Alle updates voor je Google-agenda worden automatisch op je website doorgevoerd. (Je kunt de agenda niet via je website aanpassen.)

Er zijn twee gedeeltes om je agenda aan je website te koppelen. In dit artikel wordt het eerste gedeelte besproken, namelijk hoe je de iCal URL van je Google-account kunt kopiëren. In het artikel voor het tweede gedeelte wordt uitgelegd hoe Een agenda op mijn website weergeven.

1. aanmelden bij je Google-account.
  2. Klik rechtsboven op de rasterknop en klik op Agenda.
    Klik op het tandwielpictogram en kies Instellingen
  3. Als het agendagedeelte wordt geopend, klik je op de tandwielknop en selecteer je Instellingen.
    Klik op het tandwielpictogram en kies Instellingen
  4. Selecteer in de linkerkolom op de pagina de agenda die je wilt delen, klik op Agenda-instellingen en zorg ervoor dat Openbaar beschikbaar stellen is aangevinkt in de sectie Toegangsmachtigingen.
    Vink openbaar beschikbaar stellen aan

Opmerking: Controleer of de agenda die je selecteert toekomstige gebeurtenissen bevat, anders meldt Website Builder dat er geen gebeurtenissen zijn gevonden in de agenda.

5. Klik op het gedeelte Agenda integreren van je geselecteerde agenda, en klik vervolgens in het veld Openbaar adres in iCal-indeling om het e-mailadres automatisch te kopiëren. Plak het adres in een afzonderlijk tekstdocument en sla het op. Je gebruikt het in de Volgende stap na stap 6.
    Het openbare adres in iCal-indeling kopiëren

Opmerking: Vergeet niet de iCal-link te kopiëren. GoCentral herkent alleen iCAL als een geldige Google-agenda om te importeren.

6. Klik op Instellingen linksboven om de agenda-instellingen van Google te sluiten, en ga verder door de link Volgende stap hieronder te gebruiken.