Mijn domein wijzigen

Je kunt de domeinnaam van je beheerde WordPress-account wijzigen.

Voordat je je domeinnaam wijzigt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

• Als het domein dat je wilt gebruiken al door een ander hostingaccount wordt gebruikt, moet je het eerst uit dat account verwijderen. Je moet mogelijk subdomeinen verwijderen uit je primaire domeinnaam voordat je deze verandert (Web en klassiek/cPanel/Plesk/Beheerde WordPress).
  • Als je een SSL-certificaat hebt toegepast op je hostingaccount, moet je het intrekken voordat je je primaire gehoste naam kunt wijzigen. Zie het volgende artikel voor meer informatie:
    .
  • Je kunt meer informatie vinden over wat we met je beheerde WordPress-account doen als je de domeinnaam wijzigt in Wat gebeurt er wanneer ik mijn domein wijzig?
  1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Op je Mijn producten-pagina, naast Beheerde WordPress, klik je op Alles beheren.
  3. Klik voor de website die je wilt wijzigen op het pictogram met drie stippen en selecteer Domein wijzigen.
    selecteer domein wijzigen
  4. Klik op Domein toevoegen.
  5. Klik op een van de volgende opties, afhankelijk van de manier waarop je de domeinnaam wilt wijzigen:
    Actie Hoe je het moet doen...
    "www" toevoegen of verwijderen Klik naast je domeinnaam op het pictogram met drie stippen en selecteer de optie die je wilt in de lijst.
    Een ander domein gebruiken Klik op Domein toevoegen. Selecteer vervolgens het domein dat je wilt gebruiken of voer het in, en selecteer Dit het primaire domein voor je account maken en klik vervolgens op Toevoegen.

Opmerking: het kan 24 tot 48 uur duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd.

Volgende stappen

Als de domeinnaam is gewijzigd, wil je misschien de DNS-instellingen van de domeinnaam wijzigen. Deze vind je in Mijn IP-adres bekijken.

Meer informatie

Als je handmatig een domeinnaam invoert dat niet in je GoDaddy-account voorkomt, moet je het A-record voor dat domein bijwerken, zodat deze verwijst naar je beheerde WordPress IP-adres.