Domeinen Help

Mijn domein overdragen vanuit GoDaddy

Je kunt je domein op elk moment overdragen van GoDaddy naar een andere registerhouder. Onze checklist voor overdracht leidt je door de steppen zodat alles soepel verloopt. Als Privacy van domeinen ingeschakeld is in je domein, zullen we het uitschakelen voordat we het domein overdragen zodat de contactgegevens beschikbaar zijn voor je nieuwe registerhouder. Je moet je domein ontgrendelen voordat je het kunt overdragen.

Opmerking: Domeinen kunnen niet worden overgedragen binnen 60 dagen na een nieuwe registratie, overdracht of wijziging van contactgegevens als de huidige registrant ervoor heeft gekozen om een vergrendeling van 60 dagen toe te passen bij hetgoedkeuren van de wijzigingen.
 1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
 2. Selecteer het specifieke domein dat je wilt overdragen.
  schermafbeelding van één geselecteerd domein
 3. Selecteer Overdragen naar een andere registerhouder onder Overdragen. Als je domein niet in aanmerking komt, tonen we een bericht met die gegevens.
  schermafbeelding van overdrachtopties
 4. Bekijk voor meer informatie de details van de overdrachtschecklist.
  Belangrijk: Privacy van domeinen zal worden uitgeschakeld nadat je de volgende stap hebt afgerond. Dit wordt gedaan om te verzekeren dat de contactinformatie van je domein wordt overgedragen aan de nieuwe registerhouder.
 5. Selecteer Doorgaan met overdracht.
  • Als je domein over domeinbescherming beschikt, moet je je identiteit verifiëren. Als tweestapsverificatie (2SV) gedurende ten minste 24 uur is ingeschakeld, voer je de code in die we via sms hebben verzonden of voer je de code van je authenticator-app in. Voer anders het eenmalige wachtwoord in dat we naar het e-mailadres van je registrant hebben gestuurd.
 6. (optioneel) Selecteer Klik hier om de autorisatiecode weer te geven en selecteer daarna Kopiëren naar klembord om je autorisatiecode te kopiëren. We sturen ook een e-mail met je autorisatiecode naar het e-mailadres voor beheer van je domeinnaam.
 7. Selecteer Mijn domeinen om terug te gaan naar je lijst van domeinen.

Vergeet niet je domein te ontgrendelen voordat je verdergaat met het proces met je nieuwe registerhouder.

Verwante stappen

Meer informatie