Help

Domeinen Help

Mijn domein overdragen vanuit GoDaddy

Als je niet wilt dat je domeinnaam is geregistreerd bij GoDaddy, kun je de naam overdragen naar een andere registerhouder. Je gaat van start met het proces bij GoDaddy en voltooit het bij je nieuwe registerhouder. Als je een .UK-domeinnaam overdraagt, moet je een update aanvragen voor de IPS-tag.

  1. Je hebt toegang nodig tot het e-mailadres voor beheer dat staat vermeld op je domeinnaam (of het e-mailadres van een registerhouder voor een .AU-domeinnaam). Verifieer de huidige contactgegevens en breng eventueel wijzigingen aan.
  2. Verwijder de Beschermde registratie en Privéregistratie uit je domein, als je dit nog niet hebt gedaan.
  3. Ontgrendel je domeinnaam.
  4. Haal een autorisatiecode op (die soms ook wel een EPP-code of overdrachtscode wordt genoemd).
  5. Ga van start met de overdracht bij je nieuwe registerhouder. Elke registerhouder heeft zijn eigen proces. Je moet bij deze stap dus bevestigen wat zijn vereisten zijn.

    Opmerking: Domeinen komen niet in aanmerking voor een overdracht naar een andere registerhouder binnen 60 dagen van een registratie of een andere overdracht, of als een klant heeft gekozen voor een overdrachtsvergrendeling van 60 dagen na het wijzigen van een registerhouder.

  6. GoDaddy stuurt een e-mail met een acceptatie of weigering naar het administratieve e-mailadres. Als je 5 dagen wacht, wordt de overdracht automatisch geaccepteerd door GoDaddy. Je ontvangt nog een e-mail van GoDaddy wanneer het proces is voltooid.

Verwante stap

  • Ga verder met het beheer van DNS via GoDaddy door DNS-hosting toe te voegen nadat de overdracht is voltooid.

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.