Mijn domein overdragen naar een ander GoDaddy-account

Een domeinnaam overdragen van je GoDaddy-account aan een ander account van GoDaddy. Domeinen komen niet in aanmerking voor een accountoverdracht als een update van contactpersonen moet worden goedgekeurd, het binnen een dag verloopt, het is verlopen of als er al een accountoverdracht in behandeling is.

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer de selectievakjes naast de domeinen die je wilt bijwerken. Of selecteer het selectievakje naast de domeinnaam en klik dan op alles selecteren.
    schermafdruk van meerdere domeinen die staan geselecteerd
  3. Selecteer overbrengen naar account in het actiemenu.
    • Afhankelijk van de grootte van je scherm, moet je mogelijk het menu Meer aanklikken en naar beneden scrollen om Overbrengen naar account te zien staan.
  4. Voer het nieuwe e-mailadres van de accounteigenaar in en voer het dan nogmaals in om het te verifiëren.
  5. (Optioneel) Voer het klantnummer in van de nieuwe accounteigenaar.
    • Als je een klantnummer invoert, moet het e-mailadres dat je hebt ingevoerd overeenkomen met het e-mailadres van het account die bij dat klantnummer hoort.
  6. Kies of je de huidige contactgegevens van de domeinen die in aanmerking komen naar het nieuwe account wilt kopiëren.
    • De ontvangende accounteigenaar moet zijn contactgegevens invoeren wanneer hij het domein in zijn account accepteert, ongeacht van wat hier geselecteerd staat.
  7. Selecteer Domein overdragen.
    • Als je domein domeinbescherming heeft, moet je je identiteit verifiëren. Als je tweestapsverificatie (2VS) ten minste 24 uur is ingeschakeld in je account, voer dan de code in die we je hebben gestuurd via sms of een authenticatie-app. Of voer het eenmalige wachtwoord in dat we hebben gestuurd naar het e-mailadres van de geregistreerde.

Je zult een Gelukt!-bericht zien om je te laten weten dat de overdracht is begonnen.

Verplicht: Om de accountwijziging te voltooien, moet de ontvangende accounteigenaar zijn of haar e-mailadres controleren en de domeinnaam accepteren in zijn of haar account. Je hebt 10 dagen de tijd om het gehele proces af te ronden voordat je aanvraag verloopt.

Verwante stappen

• Controleer de status van je accountoverdracht om te zien over er nog extra stappen zijn die je moet nemen.

Meer info