Help

Domeinen Help

Mijn domein overdragen aan GoDaddy

Het is heel eenvoudig om je domeinnaam over te dragen naar GoDaddy. Je voert enkele stappen uit bij je huidige registerhouder en enkele bij GoDaddy.

Verplicht: Om de bestanden en naamservers uit je DNS-zone bij GoDaddy tijdens en na de overdrachtsperiode te beheren, moet je DNS-hosting toevoegen aan je domein voordat je het overdrachtsproces begint. Als je ervoor kiest om geen DNS-hosting toe te voegen, moet je alle bestanden en naamservers uit de DNS-zone van je domein kopiëren van je huidige registerhouder voordat de overdacht begint en wachten totdat je overdracht naar GoDaddy is voltooid, voordat je deze bestanden handmatig bijwerkt.

Opmerking: je komt niet in aanmerking voor de overdracht van een domein gedurende 60 dagen na de volgende gebeurtenissen:

• •Registreren of overdragen van een domeinnaam
• •Bijwerken van de contactorganisatie van de registerhouder
• •Bijwerken van de voor- of achternaam van de contactpersoon van een registrant en een organisatie wordt niet vermeld

Voer de volgende stappen uit bij je huidige registerhouder:

 1. Ontgrendel de domeinnaam.
 2. ‌‌Vraag een autorisatiecode (ook wel een EPP-code of overdrachtscode genoemd) aan bij je huidige registerhouder.
 3. Contactinformatie controleren: Controleer of de contactgegevens van de beheerder voor het domein correct zijn. Alle e-mails over de overdracht worden verzonden naar het e-mailadres van de beheerder.

  Opmerking: Voor .au-domeinen wordt alle informatie over de overdracht verzonden naar het e-mailadres van de contactpersoon van de registrant.

 4. Zeg de beschermde of privéregistratie op: Als het domein is voorzien van beschermde of privéregistratie, dan moet je die opzeggen.

Voer de volgende stappen uit bij GoDaddy:

 1. Schaf een domeinnaamoverdracht aan via onze website. We sturen je een bericht als de verlenging niet kan worden overgedragen.

  Opmerking: Als je een domeinnaam met .uk .ca, .eu, .es, .au of .se hebt gekocht, bekijk dan het bijbehorende Over-artikel voor meer informatie over de overdracht:

 2. Wanneer je de overdracht aanschaft, word je gevraagd om het domein te ontgrendelen en de autorisatiecode op te halen. Voer de autorisatiecode in het aangegeven veld in en volg de instructies om je aankoop af te rekenen.
 3. Bekijk je e-mail: Wanneer je de aankoop hebt voltooid, controleer je of het e-mailadres van de administratieve contactpersoon van de domeinnaam (de beheerder) (of het e-mailadres van de contactpersoon van de registrant voor .au-domeinen) een e-mail bevat van GoDaddy. Klik op de knop Goedkeuren in de e-mail om de overdracht te autoriseren. Dat is alles!

Opmerking: De overdracht kan 7 tot 10 dagen duren.

Als je:

Neem voor meer informatie over overdrachten het beleid voor de overdracht van registraties tussen registerhouders van ICANN door, evenals onze overeenkomst voor wijzigingen van domeinnamen van registranten.

Volgende stap

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.