Mijn domein doorsturen

Stuur je domein door om bezoekers naar een andere pagina te sturen wanneer ze je domein bezoeken. Doorsturen is handig als je ergens anders al een website hebt gebouwd of als je je domein wilt verbinden aan een sociale mediapagina.

Je kunt verderop de pagina een korte video over deze taak bekijken.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domeinnaam in de lijst om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer onder Doorsturen Toevoegen naast Domein of Subdomein. Voer als je een subdomein selecteert het subdomein in (maximaal 25 tekens) in het veld Subdomein.
  5. Kies onder Doorsturen naar http:// of https:// voor de doel-URL waarnaar je domein wordt doorgestuurd.
  6. Voer de doel-URL in het lege veld in. Dit is waar we bezoekers naar je domeinnaam sturen.
    • Het eerste en laatste teken moet een nummer of een letter zijn
    • Punten (.) worden ondersteund
    • Maximaal 1000 tekens
    • Opeenvolgende punten (…) worden niet ondersteund
    • Lage streepjes (_) worden niet ondersteund
  7. Onder Doorverwijzingstype selecteer je 301 of 302 omleiding.
  8. Kies je Instellingen voor doorsturen om te bepalen hoe je omleiding gaat werken:
    • Alleen doorsturen: Leidt je om naar de site die je hebt aangegeven in het veld Doorsturen naar en de doel-URL wordt weergegeven in het adresbalk van de browser.
    • Doorsturen met maskering: Leidt je om naar de site die je hebt aangegeven in het veld Doorsturen naar en je domeinnaam wordt weergegeven in de adresbalk in plaats van de doel-URL. Voer je gegevens in voor ten minste een van de typen Meta-tags:
      • Titel: Een korte zin (maximaal 80 tekens) die wordt weergegeven op het tabblad van de browser en in zoekresultaten.
      • Beschrijving: Een korte beschrijving (maximaal 150 tekens) van je website die in zoekprogrammaresultaten moet worden weergegeven.
      • Zoekwoorden: Een lijst met zoekwoorden (maximaal 500 tekens) die de content en het doel van je website beschrijven.
  9. Selecteer Opslaan. We werken je domein automatisch bij naar een set naamservers van GoDaddy als deze niet van ons zijn.

Het kan tot 48 uur duren voordat de DNS-wijzigingen volledig zijn doorgevoerd.

Laat me zien hoe dit moet

Verwante stap

• Als je wilt dat de www-versie van je domeinnaam ook wordt doorgestuurd, zorg er dan voor dat je www CNAME verwijst naar @.

Meer informatie

• Het toevoegen van een doorstuurmogelijkheid voegt een sjabloon toe aan je DNS en vergrendelt je @ A-record. Als je die A-record wilt wijzigen, moet je eerst doorsturen verwijderen.
  • Niet alle websites kunnen gemaskeerd worden. Als je gemaskeerde domein een lege, witte pagina weergeeft, moet je overschakelen naar Alleen doorsturen of je moet contact opnemen met je host over het toestaan van maskeren.
  • Houd je domein actief en laat het niet vervallen door automatisch verlengen in te schakelen.