Migreer een cPanel -account naar mijn server met cPanel en WHM

Hier leest u hoe u een volledige back -up van een enkele cPanel -account (homedirectory, databases en e -mail) migreert naar een beheerde VPS/Dedicated server met behulp van cPanel en WebHost Manager (WHM).

Opmerking: als je meerdere cPanel -accounts naar je server moet migreren, raden we je aan de WHM Transfer Tool te gebruiken . Om de Overdrachtstool te gebruiken, heb je SSH en root -toegang (su of sudo) nodig.

Er zijn twee hoofdstappen, die we hieronder in meer detail zullen uitleggen:

• Eerst maken we een back -upbestand van het bron -cPanel -account en downloaden dit naar je pc.
  • Vervolgens gebruiken we WHM om het back -upbestand naar je server te importeren.

Maak en download het back -upbestand

1. Log in op het cPanel -account dat je wilt migreren en ga naar de cPanel -startpagina.

Als uw account is bij ons, ga naar uw GoDaddy product pagina en onder Web Hosting, naast het Linux-hosting account die u wilt gebruiken, klik op Beheren. Toen in het account dashboard op cPanel Admin.

2. Klik op de startpagina van cPanel in de sectie Bestanden op Back -up maken .
    klik op back -up
  3. Klik op de pagina Back -up onder Volledige back -up op Een volledige accountback -up downloaden .
    klik op een volledige accountback -up downloaden
  4. Selecteer onder Een volledige back -up genereren de optie Geen e -mailmelding verzenden dat de back -up is voltooid en klik vervolgens op Back -up genereren . cPanel begint met het maken van het back -upbestand.
  5. Klik op Ga terug en klik onder Beschikbare back -ups om te downloaden op het bestand met de meest recente datum (het bestand dat je zojuist hebt gemaakt) om het naar je pc te downloaden.

Opmerking: Als het meest recente back -upbestand "[in uitvoering]" is, vernieuwt u het scherm. cPanel kan enige tijd duren om het back -upbestand te maken als je een grote site hebt.

Upload de back -up en voltooi het migreren van de site

1. Open WebHost Manager (WHM) . Meld je aan met je serverwachtwoord, maar gebruik root als je gebruikersnaam.
  2. Typ in het zoekvak op de WHM -startpagina "cpmove".
  3. Selecteer Een volledige back -up/cpmove -bestand herstellen en selecteer onder Instellingen Herstellen met bestand .
  4. Klik onder Bestand om mee te herstellen op Bestand kiezen , blader naar het back-upbestand dat je eerder hebt gedownload en dubbelklik op het bestand.
  5. Klik op Herstellen . WHM uploadt het back -upbestand naar de server en voltooit het migreren van de site.