Microsoft SQL Server Express installeren

Microsoft SQL Server is niet standaard geïnstalleerd op je Windows-server. De meeste gebruikers kiezen ervoor om de gratis versie van Microsoft SQL Server Express te installeren en te gebruiken.

Opmerking: SQL Server-databases zijn niet terugwaarts compatibel. Als je bijvoorbeeld een back-up van een database hebt die gemaakt is in SQL Server 2019, kun je het niet importeren in een eerdere versie. Daarnaast raden we niet aan om meerdere versies of meerdere instanties van SQL Server te installeren.
  1. Maak verbinding met je Windows-server via Verbinding met extern bureaublad.
  2. Download je gewenste versie van SQL Server Express.
  3. Zodra de download voltooid is, voer je het installatiebestand uit.
  4. Volg de stappen verstrekt door het installatiebestand. Als je niet zeker weet welke optie je moet selecteren, neem dan contact op met je serverbeheerder voor ondersteuning.