Microsoft heeft basisverificatie afgeschaft

In 2023 heeft Microsoft basisverificatie uitgeschakeld, die werd gebruikt om je Microsoft 365 -account te koppelen aan e -mailclients zoals Outlook en Apple Mail. Het is een verouderde industriestandaard met verhoogde beveiligingsrisico's voor aanvallers die gebruikersreferenties vastleggen.

De mogelijkheid om basisverificatie te gebruiken in Exchange Online is verwijderd uit de volgende protocollen:

• Exchange Active Sync (EAS)
  • POP
  • IMAP
  • Externe PowerShell
  • Exchange Web Services (EWS)
  • Offline adresboek (OAB)
  • Outlook voor Windows en Mac

Je kunt nog steeds Outlook op het web gebruiken om je e -mail te openen. Het werd niet beïnvloed door de beëindiging van de basisverificatie.

In je e -mailclients moest je echter overschakelen naar moderne authenticatie. Moderne authenticatie is veiliger en ondersteunt meervoudige authenticatie, of MFA, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne methoden zoals eenmalige sms-berichten en authenticatie-apps.